Hvordan Fortelle Kjønnet Til Gullfisk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fortelle Kjønnet Til Gullfisk
Hvordan Fortelle Kjønnet Til Gullfisk

Video: Hvordan Fortelle Kjønnet Til Gullfisk

Video: Hvordan Fortelle Kjønnet Til Gullfisk
Video: Varmt gulv. Vann, elektrisk, radiatorer. Hvilket er bedre å velge? 2024, April
Anonim

Det er en misforståelse at gullfisk er lett å ta vare på. De er faktisk veldig krevende, og når de avler dem, oppstår mange nyanser. Men etter å ha lært å overvinne vanskeligheter, tenker de fleste eiere på å avle sine akvariedyr. Hvis det i mange arter av akvariefisk er ganske enkelt å skille en kvinne fra en hann (i farge, størrelse), er situasjonen annerledes med gullfisk.

Hvordan fortelle kjønnet til gullfisk
Hvordan fortelle kjønnet til gullfisk

Det er nødvendig

Akvarium, gullfisk, forstørrelsesglass

Bruksanvisning

Trinn 1

Gullfisk blir seksuelt moden i en alder av to, selv om dette avhenger av kostholdets fullstendighet og variasjon og forholdene de holdes under. I dette tilfellet spiller akvariets volum en veldig viktig rolle - minst 40 liter er nødvendig for en gullfisk, og hele "glasshuset" må være minst 100 liter. I små volum utvikler fisken seg dårlig, blir så å si "trukket ut" og ute av stand til å gyte.

Under ideelle forhold var det tilfeller av tidligere pubertet - med ett og et halvt år, mens dietten var mettet med proteiner. Derfor vil ikke en erfaren eier før denne alderen kunne skille mellom mann og kvinne.

Steg 2

Når fisken er klar til å avle, begynner de første forskjellene mellom hannen og hunnen å vises. Hunnens kropp får en avrundet form, en liten sfærisk mage vises, mens hannen er slankere.

Trinn 3

På de fremre parede finnene til hannen er det karakteristiske hakk som i utseende ligner små sagtenner. Dette er hovedtegnet der du kan skille en hann fra en kvinne, selv ikke i paringssesongen.

Trinn 4

Med begynnelsen av våren begynner kjønnsmodne gullfisk frieriet. På dette tidspunktet skiller hannen seg markant fra hunnen i sin oppførsel. Han oppfører seg veldig aktivt, omsorgsfullt for kjæresten sin og jager henne gjennom hele akvariet.

Trinn 5

En annen hovedtrekk ved hannen er utseendet på hvite tuberkler på hodet og gjelledeksler i løpet av gyteperioden. Noen ganger kan disse tuberklene bli funnet på de fremre finnene.

De samme symptomene kan oppstå ved en alvorlig sykdom med akvariefisk - ichthyophthyriosis. På finnene til fisken vises tuberkler, som ligner på semulegryn. Det er viktig å ikke forveksle de mannlige gyteegenskapene med denne sykdommen.

Anbefalt: