Hvordan Mate En Akvariesnegl

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Mate En Akvariesnegl
Hvordan Mate En Akvariesnegl

Video: Hvordan Mate En Akvariesnegl

Video: Hvordan Mate En Akvariesnegl
Video: Inserting Cue-Mate® 2024, April
Anonim

Ferskvannsampullaria er veldig populær blant elskere av hjemmeakvarier. De dekorerer ikke bare stuen med sitt eksotiske utseende, men renser også veggene i det kunstige reservoaret for overflødige alger. Å mate akvariesnegler er vanligvis grei, men det er spesielle regler å følge.

Hvordan mate en akvariesnegl
Hvordan mate en akvariesnegl

Det er nødvendig

  • - tang;
  • - grønnsaker (salat, spinat, gulrøtter, kål);
  • - mat til fisk;
  • - for unge dyr: andemann, salat, riccia, cyclops.

Bruksanvisning

Trinn 1

I naturen spiser akvariesnegler hovedsakelig på vegetabilsk mat, så alger med seige, store blader bør være grunnlaget for kjæledyrets diett. Det gir ingen mening å holde delikate dyre planter i et kunstig reservoar med ampullaria - bløtdyr vil raskt bryte dem og ødelegge dem. På jakt etter mat kan snegler snu hele bunnjorden og grave opp små alger med røtter.

Steg 2

Hvis du planter et ampullarium i et stort akvarium gjengrodd av alger, slipper du å mate muslingene på lenge. De vil rense dammen fra overflødige planter. For å opprettholde biologisk balanse i akvariet, plant kanadisk Elodea etter å ha renset den for overflødig vegetasjon. Smaragdnettet av bladene til disse algene vil glede øyet i lang tid - det er uspiselig for snegler.

hvordan ta vare på en fiz akvariumsnegl
hvordan ta vare på en fiz akvariumsnegl

Trinn 3

For å bevare noe av den spiselige vannvegetasjonen, kan du mate ampullaria med grønnsaker: spinat, salat, fersk agurk, gulrøtter, kål. Produkter med fast fiber anbefales å forhåndsskoldes med kokende vann eller kokes.

inneholder en snegl
inneholder en snegl

Trinn 4

Akvariesnegler er ikke vegetarianere i det hele tatt, de er praktisk talt altetende. Bløtdyr spiser gjerne mat av animalsk opprinnelse, og henter restene fra fisken. Dette er ekte akvariumordrer som fordøyer alt råtnende organisk materiale. Ampullaria respekterer spesielt blodorm (bringebær), kjøtt og kaviar. Imidlertid vil de ikke kunne konkurrere med de mer kvikke innbyggerne i et kunstig reservoar, så de vil aldri spise dem.

hvordan man kan mate tresnegler ordentlig
hvordan man kan mate tresnegler ordentlig

Trinn 5

I fordøyelsessystemet til snegler er det mange mikroorganismer som hjelper dem med å absorbere en veldig stor mengde mat. Men hvis du overmater ampillaria, vil vannet raskt bli overskyet av avfallet, selv med et godt filter. Velg dietten individuelt for hvert kjæledyr - mengden mat skal ikke overstige kroppens behov. Et bevist faktum: bare de "ordrer" vil rydde opp i akvariet, som du alltid underfôrer litt.

hvordan å dyrke en vannsnegle hjemme
hvordan å dyrke en vannsnegle hjemme

Trinn 6

Det er nødvendig å introdusere most til fisk, andemat, salat, Riccia og Cyclops skoldet i kokende vann i dietten til unge dyr.

Anbefalt: