Hvordan Bestemme Kjønnet Til En Snegl

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Kjønnet Til En Snegl
Hvordan Bestemme Kjønnet Til En Snegl

Video: Hvordan Bestemme Kjønnet Til En Snegl

Video: Hvordan Bestemme Kjønnet Til En Snegl
Video: Skal avsløre kjønnet til babyen på spektakulært vis. Det ender katastrofalt 2024, Mars
Anonim

De siste årene har snegler blitt populære kjæledyr. I tillegg til de kjente ampulariaene som lever med entusiastiske akvarister, holder mange nå gigantiske afrikanske Achatina - enorme landsnegler. Selvfølgelig trenger du en hann og en kvinne for å kunne avle kjæledyrene dine, så det er viktig å kjenne til sneglenes kjønn.

Hvordan bestemme kjønnet til en snegl
Hvordan bestemme kjønnet til en snegl

Bruksanvisning

Trinn 1

De fleste landsnegler er hermafroditter. Dette betyr at de har både mannlige og kvinnelige reproduksjonsorganer. En landsnegl kan imidlertid ikke gjødsle seg selv. For parring er to individer nødvendige, som blir "ansikt til ansikt" for hverandre, slik at kjønnsåpningene deres er overfor hverandre, så skjer overføring av genetisk materiale. I løpet av observasjonene ble det funnet at eldre snegler oftere påtar seg den kvinnelige rollen, mens de unge tar den mannlige rollen. Derfor, hvis du vil få avkom fra kjæledyrene dine, men bare har voksne snegler, legg til et ungt individ til dem, og alt ordner seg.

inneholder en snegl
inneholder en snegl

Steg 2

Ampularia er en av få dioecious snegler. Det er tilfeller da snegler av denne arten endret kjønn. Ampularia av slekten Pila dvale før den ble motsatt kjønn, og i slekten Pomacea kan dette skje når som helst. Selvfølgelig kan en snegles kjønn bestemmes ved å åpne den, men denne metoden vil neppe passe deg. Men det er flere enkle og smertefrie metoder.

ampullarium
ampullarium

Trinn 3

For å forstå sneglens kjønn, ta den ut av vannet, sett lokket opp og vent til lokket åpnes. Se inn i skallet, øverst til høyre på hannens kappe, vil penisskallet være synlig. Selvfølgelig kan det utrente øyet ikke umiddelbart gjenkjenne denne forskjellen, men hvis du legger flere ampularier ved siden av hverandre og sammenligner strukturen i deres reproduktive system, vil du forstå forskjellen.

hvordan avle akvasnegler
hvordan avle akvasnegler

Trinn 4

Du kan også vente på at sneglene dine begynner å parre seg. I ampularia er det hannen som kryper på hunnen.

hvordan man holder en akvariumsnegl
hvordan man holder en akvariumsnegl

Trinn 5

En annen måte å bestemme kjønnet til en ampulle er å måle munnen på snegleskall. Hos menn er skallens munn nærmere omkretsen i form enn hos kvinner. Hvis du er den stolte eieren av et akvarium befolket med ampullia, kan du måle munnen på snegleskall i to retninger og finne ut hvilken som er hvem.

Anbefalt: