Dvaler Røde øre Skilpadder?

Innholdsfortegnelse:

Dvaler Røde øre Skilpadder?
Dvaler Røde øre Skilpadder?

Video: Dvaler Røde øre Skilpadder?

Video: Dvaler Røde øre Skilpadder?
Video: Livesending Bjørneparken - Stell og mating av de store skilpaddene! 2024, April
Anonim

Mange eiere av rødørede skilpadder er engstelige hvis kjæledyret deres sover. Faktisk trenger ikke røde øre skilpadder sesongmessig dvale, og langvarig søvn kan være en konsekvens av sykdom.

Dvaler røde øre skilpadder?
Dvaler røde øre skilpadder?

I naturen oppfører den rødørede skilpadden seg aktivt ved høye lufttemperaturer. Opp til + 40- + 42 grader føler hun seg komfortabel, soler seg og stikker hodet og bena ut av skallet. Med begynnelsen av kaldere vær blir skilpadden sløv, slutter å spise, og når lufttemperaturen synker til -10 grader, begraver den seg i sand eller gjørmete jord og dvalemodus. Men å holde skilpadder i fangenskap er forskjellig fra å leve i det naturlige miljøet.

Hvor skal du oppbevare røde øre skilpadder

For en behagelig tilværelse hjemme, er en rødørd skilpadde ganske egnet for et ganske romslig terrariumakvarium med rent vann ved romtemperatur. Aquaterrarium bør være utstyrt med en liten øy med land for skilpadden å klatre opp. Som regel er det i dyrebutikker "øyer" av plast med sugekopper som er festet til containerens vegger.

For å opprettholde ønsket vanntemperatur er det installert en termostat i akvariet. Også skilpaddens bolig er utstyrt med en lampe for å skape et nivå av lys og varme. Vannet i aquaterrariumet må skiftes ut minst en gang annenhver uke. Det skal være varmt og avgjort. Den mest egnede vanntemperaturen for en skilpadde er + 25- + 28 grader.

Hva du skal mate rødørede skilpadder

Dietten til skilpadder er ganske omfattende. I ung alder kan de mates med blandinger av tørkede krepsdyr kjøpt fra dyrebutikken (tørket hemarus). Også, med glede, vil en innbygger i et hjemmeterrarium spise meitemark, blodorm, kjøttdeig og bifflever.

Dietten til en voksen skilpadde må inneholde "grønnsaksretter". Salatgrønnsaker, blader av gulrot eller rødbeter, grønnsaker og frukt - disse produktene er ganske enkelt nødvendige for skilpadden.

Hvordan vite om en skilpadde er syk eller i dvale

Skilpadder, som holdes i leiligheter, trenger som regel ikke dvale i lang tid. Med begynnelsen av sesongens kaldt vær, i oktober-november, kan innbyggerne i akvariet endre sin oppførsel. Appetitten hennes forsvinner, søvnvarigheten øker. Men hun vil neppe gå i dvale, siden leiligheten er varm og lett nok, og hennes eget "hus" også blir fremhevet.

På den annen side kan en skilpaddes oppførsel, som eierne ser på som dvalemodus, være farlig og noen ganger dødelig. Derfor, hvis leiligheten er varm, og skilpadden sover og ikke beveger seg, bør du slå alarm. Det første trinnet er å berøre det: hvis hodet og lemmer strekkes ut og ikke reagerer på berøring, er det sannsynlig at kjæledyret har dødd. En levende skilpadde, når den kommer i varmt vann, vil definitivt begynne å bevege beina og prøve å svømme. En annen sikker måte å fortelle om en skilpadde er i live, er å teste hornhinnerefleksen. Hvis øyet ikke reagerer på berøring av en gjenstand, er skilpadden død.

Anbefalt: