Hvordan Behandle Lav På En Hund

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Behandle Lav På En Hund
Hvordan Behandle Lav På En Hund

Video: Hvordan Behandle Lav På En Hund

Video: Hvordan Behandle Lav På En Hund
Video: Lær hunden at søge TRIN 1 2024, April
Anonim

Som enhver annen smittsom sykdom, kan ringorm ha langvarig form, noe som er spesielt farlig. Hvis denne sykdommen ikke blir kurert i tide, kan den bli kronisk. Imidlertid er det i dag en rekke effektive medisiner tilgjengelig for å behandle denne tilstanden som vil hjelpe hunden din å bli kvitt ringorm en gang for alle.

Tidlig stadium ringorm
Tidlig stadium ringorm

Det er nødvendig

Jodtinktur, rent vann, neseeparti, antibiotika, soppdrepende salver, vitaminkompleks, desinfeksjonsmidler

Bruksanvisning

Trinn 1

Lav (trichophytosis) er en av de vanligste smittsomme sykdommene i verden. Det er oftest funnet hos hunder og mennesker. Ringorm er forårsaket av soppen Trichophyton. Denne soppen er ganske stabil i det ytre miljøet, overlever i det kaldeste, eller omvendt, varmt vær, og overføres raskt fra ett dyr til et annet. Hunden din kan få ringorm fra en annen syk hund gjennom materen eller sengetøyet.

Til tross for at denne sykdommen, som har oppstått, utvikler seg raskt og er vanskelig å behandle, kvitter de fleste kjæledyrseiere, med den rette tilnærmingen til behandling, sine kjæledyr av lav.

Steg 2

Det påvirker hovedsakelig mennesker og dyr med svakt immunforsvar. Spesielt risikogruppen inkluderer svært unge eller omvendt veldig gamle mennesker og dyr. I tillegg, jo svakere og mindre dyret er, desto alvorligere kan konsekvensene av sykdommen være for det. For eksempel er lav farligere for katter. enn for hunder, da det raskt påvirker alle sunne hudområder.

Sykdommen begynner med en inkubasjonsperiode som ikke er ledsaget av symptomer. Det varer fra 10 til 30 dager. Så har hunden grå skjellete flekker på snuten, i området av ørene, halen, som har en annen form og størrelse. Senere spredte disse flekkene seg til potene, ryggen og noen ganger underlivet. Hunden klør, håret faller ut, betente flekker er tydelig synlige på den berørte huden.

Hvis du mistenker at hunden din har ringorm, er det første du må gjøre å begrense den syke hundens kontakt med barn og andre dyr. Du bør følge reglene for personlig hygiene, alltid vaske hendene, behandle gulvet i rommet med desinfeksjonsmidler.

Trinn 3

Som med enhver soppsykdom, bør behandling av trichophytosis begynne med utnevnelsen av potente soppdrepende medisiner. De fleste sopp er overfølsomme for medisiner som inneholder jod. Derfor brukes medisiner basert på dette stoffet mye for å behandle lav. Brukte også medisiner som "Dermatol", "Juglon", "Griseofulfin". Antibiotika er ofte inkludert i løpet av behandlingen.

Før du bruker salver og andre legemidler, bør du klippe håret på hunden, behandle de berørte områdene med rent vann og deretter med jod. Etter det påføres en salve. Samtidig er det viktig å sikre at hunden ikke slikker områdene den er påført. I tillegg får hundene immunitetsforsterkende vitaminer, og jo tidligere behandlingen er startet, jo bedre for deg og kjæledyret ditt.

Anbefalt: