Hvordan Sette Opp Et Skilpaddeakvarium

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sette Opp Et Skilpaddeakvarium
Hvordan Sette Opp Et Skilpaddeakvarium

Video: Hvordan Sette Opp Et Skilpaddeakvarium

Video: Hvordan Sette Opp Et Skilpaddeakvarium
Video: HVORDAN LAGE ET BIOAKTIVT TERRARIUM FOR REPTILER 2024, Mars
Anonim

Skilpadden er det mest egnede kjæledyret for de som tiltrekkes av rolige og uhurtede skapninger. Men innholdet deres har sine egne finesser. For eksempel trenger både en amfibie og en landskilpadde å skape behagelige forhold for oppbevaring, siden de ikke kan gå med en person rundt i leiligheten, som en katt eller en hund. Hva kreves for å ha en husdyrskilpadde?

Hvordan sette opp et skilpaddeakvarium
Hvordan sette opp et skilpaddeakvarium

Det er nødvendig

  • For den rødørede skilpadden:
  • - et akvarium;
  • - glødelampe;
  • - jord (fin grus eller grov sand);
  • - en eller to termometre;
  • - filter for vannrensing;
  • - varmtvannsbereder;
  • - en øy med sushi for avslapning.
  • For den sentralasiatiske skilpadden:
  • - voliere eller terrarium;
  • - jord (sand med torv);
  • - termometer;
  • - glødelampe;
  • - en beholder med vann.

Bruksanvisning

Trinn 1

De vanligste artene av skilpadder er rødørede og sentralasiatiske. Den første er en innbygger i ferskvann, den andre er en land. Representanter for begge disse artene kan holdes i samme leilighet, men forholdene for forvaring er ganske forskjellige.

hvordan lage et akvarium for en skilpadde med egne hender
hvordan lage et akvarium for en skilpadde med egne hender

Steg 2

Hvis du planlegger å være vert for en rødørd skilpadde, trenger du et akvarium med et volum på 100-150 liter per person. Det er bedre å velge en beholder laget av silikatglass, siden riper fra skilpadde klør vil være for merkbare på overflaten av det organiske glassakvariet. Ren grov sand eller fin grus egner seg som jord.

hva skal jeg lage en øy for en rød-eared skilpadde
hva skal jeg lage en øy for en rød-eared skilpadde

Trinn 3

Røde øre skilpadder tilbringer mesteparten av tiden i vannet, men landøyene er avgjørende for at de skal hvile. Holmen skal være stor nok, omtrent en fjerdedel av akvariet. For at skilpadden komfortabelt skal stige fra vannet til land, er en gradvis stigende skråning med en ujevn overflate spesielt bra, som kjæledyret ditt kan feste seg til klørne på. En lignende øy kan kjøpes i dyrebutikk.

hvordan lage et terrarium for en skilpadde med egne hender
hvordan lage et terrarium for en skilpadde med egne hender

Trinn 4

Det bør installeres en glødelampe over øya slik at skilpadden som kommer ut av vannet kan varme seg opp. Planter skal ikke plantes i et akvarium der det bor en rødørd skilpadde, siden de uansett ikke vil være der lenge - kjæledyret ditt vil spise dem. Derfor er det bedre å bruke store steiner og drivved for å dekorere akvariet. Skilpadden spiser ikke kunstige planter (selv om den absolutt vil prøve), men den kan grave dem opp.

Hvor lenge lever gigantiske skilpadder
Hvor lenge lever gigantiske skilpadder

Trinn 5

Vanntemperaturen i det røde øre skilpadde akvariet bør være 25-30 ° C. For å holde temperaturen på riktig nivå, trenger du en akvariumvarmer og termostat. Det anbefales også å kjøpe to termometre - den ene for å overvåke utetemperaturen, den andre for å overvåke vanntemperaturen. Et vannfilter bør også installeres i akvariet, da mat til rødørede skilpadder er en forgjengelig art.

Hvor mange skilpadder lever
Hvor mange skilpadder lever

Trinn 6

Det er ikke nødvendig å helle vann i et akvarium, eller rettere sagt et terrarium, for en sentralasiatiske skilpadde. Det vil være nok for en slik skilpadde å ha en beholder med vann i fri tilgang, der den om ønskelig kan legge seg, som i et bad. Den utbredte troen på at en landskilpadde kan leve ved å krype gjennom en leilighet er grunnleggende feil. En slik skilpadde trenger jord som den kan grave, og adlyde dens naturlige behov, samt en lampe den kan sole seg under. Det er stor risiko for at en skilpadde som går rundt i leiligheten ved et uhell blir tråkket på. Utkast, som kan provosere forkjølelse, er også farlige. Derfor er det bedre å ta et valg til fordel for et ganske romslig kabinett, der skilpadden vil være i ro og sikkerhet. Sand blandet med torv er egnet som jord for den. Forsikre deg om at temperaturen under lampen er omtrent + 25-28C.

Anbefalt: