Hvordan Fortelle En Drake Fra En And

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fortelle En Drake Fra En And
Hvordan Fortelle En Drake Fra En And

Video: Hvordan Fortelle En Drake Fra En And

Video: Hvordan Fortelle En Drake Fra En And
Video: Влад А4 и Директор против СИРЕНОГОЛОВОГО 2024, Mars
Anonim

Nylig har fjørfeavl blitt et veldig relevant tema ikke bare for innbyggere på landsbygda, men også for byfolk som har ender eller gjess i sommerhyttene sine. Dette skyldes ikke bare ønsket om å ha velsmakende kjøtt på bordet, men også å vite helt sikkert at det er miljøvennlig. Valget stopper ofte hjemme and, upretensiøs i mat, og går raskt opp i vekt. Det er bare det at nybegynnere av fjørfebønder står overfor det vanskelige spørsmålet om hvordan man skal forstå hvem som er hvem i en andefamilie og hvordan man skiller en drake fra en and.

Hvordan fortelle en drake fra en and
Hvordan fortelle en drake fra en and

Bruksanvisning

Trinn 1

Definisjon for utvikling av strupehodet

Ta andungen i høyre hånd og kjenn brystkassen. Ta hodet til side, løft nebbet litt slik at nakken er rett. Plasser venstre tommel mot de siste livmorhvirvlene for støtte. Trykk lett med pekefingeren på venstre hånd foran andebrystet og definer trekanten som er dannet av kragebenbenet, den fremre enden av brystbenet og skulderbladet.

Bestem om det føles en tuberkel med en diameter på ca. 4 mm i midten av denne trekanten, og beveger seg når nebbet beveger seg opp og ned, i så fall er det en drake. Hos en kvinne er denne tuberkelen fraværende.

Innendørs hunder hvordan man skiller poll
Innendørs hunder hvordan man skiller poll

Steg 2

Stemmegjenkjenning

Ta fuglen i hendene, dette vil provosere den til å gråte. Lytt til fuglens stemme. Anda vil begynne å kvakke piercing, mens draken vil gi høye hveselyder med en blanding av plystring. Slike vokaldata fra draken forklares med tilstedeværelsen av en sakkulær ekspansjon ved gaffelen i luftrøret.

hva er forskjellen mellom en gås og en and
hva er forskjellen mellom en gås og en and

Trinn 3

Definisjon av kjønnsorganer

Hannenden har en anatomisk funksjon som ikke er iboende for de fleste fugler - pseudopenis, som er i stand til å snu seg utover. Denne metoden krever selvfølgelig visse ferdigheter.

Strekk utsiden av anus med venstre tommel og høyre indeks og tommel.

Plasser tommelen på høyre hånd på kanten av cloacaen, og flytt den oppover, mens cloacaen vil åpne seg og penis på draken blir eksponert i form av en buet brett som måler 3-4 mm.

Du kan ganske enkelt trekke halen bakover, i de fleste tilfeller vil dette være nok til å oppdage kjønnsforskjeller.

hvordan man skiller gull fra forgylling
hvordan man skiller gull fra forgylling

Trinn 4

Definisjon av utseende.

Du kan visuelt prøve å skille en drake fra en and fra 2-3 måneder.

Se på fuglehalsen, hos hunnen er den mer grasiøs, hodets form er nær rund, og hos hannen er den relativt bred, noe som tjener som grunnlag for et stort avlangt hode.

Vær oppmerksom på halen, i motsetning til en and, har en drake en ring med flere fjær på halen.

Trinn 5

Definisjon etter atferd

Under flukten til to representanter for andefamilien, og når de svømmer i vannet, er anda vanligvis foran, og draken er bak den. Men du må gjøre en justering for sesongen: mens du sitter på redet (ruge egg), kan et par flygende eller svømmende ender vise seg å være bare to draker.

Anbefalt: