Hvordan Avle Kreps

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Avle Kreps
Hvordan Avle Kreps

Video: Hvordan Avle Kreps

Video: Hvordan Avle Kreps
Video: Krepsing på Gjerdingen - Brødbaking på bål og koking av kreps - Krepsefiske 2024, Mars
Anonim

Hvis du vil begynne å avle kreps for videre salg eller til og med for personlige formål, må du vite noe eller to om variantene av kreps, avlsmetoder og fordeler og ulemper med en eller annen metode. La oss ta en titt på alt i orden.

Hvordan avle kreps
Hvordan avle kreps

Bruksanvisning

Trinn 1

Det er to typer kreps: innsjø (eller blå) og elv. Lacustrine er en eksportart. De kan nå store størrelser selv under de tøffe klimaforholdene i de sentrale og nordlige delene av Russland. Elvkreps vokser sakte og er ikke så stor. Deres langsomme vekst skyldes dvalemodus av disse krepsene i lang tid. Som du kan forestille deg, er blå kreps det opplagte valget for selvavl.

størrelse på inngangen til duer
størrelse på inngangen til duer

Steg 2

Det er to måter å avle kreps på. For å komme i gang trenger du ditt eget kunstige reservoar eller et oppvarmingsrom med et areal på minst 20 m2 og flere akvarier.

hvordan du oppbevarer kreps i et akvarium
hvordan du oppbevarer kreps i et akvarium

Trinn 3

Hvis du har din egen dam, ta vare på et vannrensings- og filtreringssystem, fordi kreps elsker rent vann. Tyske biofilter er et godt valg. I tillegg bør hule kunstige steiner plasseres i reservoaret, som krepsen skal bruke som grav.

hvordan du holder duer
hvordan du holder duer

Trinn 4

Etter disse operasjonene kan du ta med kreps og begynne å mate dem. For dette er meitemark egnet, som ikke forurenser vannet. Nå kan du vente til individene begynner å vokse. Etter det vil det være mulig å begynne å fange noe av krepsen.

hvordan man avler ildere
hvordan man avler ildere

Trinn 5

Som en fordel med denne metoden kan man merke seg tilveiebringelsen av naturlige forhold for krepsens liv, noe som innebærer god reproduksjon. Og ulempene: dvale på kreps fører til at de smelter en gang i året. Og dette har en dårlig effekt på størrelsen og veksten til enkeltpersoner.

hvordan å leke med en ilder
hvordan å leke med en ilder

Trinn 6

Hvis du har en ledig oppvarmet plass, plasserer du flere akvarier i den, fyll dem med sand, hule steiner eller til og med murstein, og selvfølgelig noen vannplanter. Luftkompressorer og filtreringssystemer bør nå installeres på akvariene. Systemer og kompressorer skal bare være fra akvarier, siden de er mye billigere enn de som er installert i reservoarer.

Trinn 7

Ta med kreps og begynn å mate dem med samme meitemark, blodorm eller kokt grøt. Bare unngå fet mat for å hindre at vannet blir forurenset. Når den allerede voksne krepsen begynner å formere seg, kan du begynne å fange.

Trinn 8

Under disse forholdene vokser kreps raskere og vokser til optimal størrelse. Du må imidlertid betale mye for akvarier, filtre og kompressorer - dette er en klar ulempe.

Anbefalt: