Alt Om Dachshunds: Hvordan Gå, Mate, Vedlikeholde

Innholdsfortegnelse:

Alt Om Dachshunds: Hvordan Gå, Mate, Vedlikeholde
Alt Om Dachshunds: Hvordan Gå, Mate, Vedlikeholde

Video: Alt Om Dachshunds: Hvordan Gå, Mate, Vedlikeholde

Video: Alt Om Dachshunds: Hvordan Gå, Mate, Vedlikeholde
Video: Hvordan lærer du en gravhund at gå i snor? | Gravundervisning | 2024, April
Anonim

Dachshund er en uvanlig hund. Hun kombinerer aktiviteten til en ekte jeger og sjarmen til et plysjlegetøy. I mange år har dachshunds vært menneskets lojale og kjærlige venner.

Dachshunds er et av de mest populære kjæledyrene
Dachshunds er et av de mest populære kjæledyrene

Dachshund er en populær hunderase over hele verden. Til tross for sin lille vekst, lange kropp og korte ben er disse hundene mobile og muskuløse skapninger. De er oppfinnsomme, morsomme og rampete skapninger.

Alt om dachshunds: hvordan å bry seg

Riktig vedlikehold av en dachshund er en garanti for hundens helse og sjelefred hos eieren. En av de grunnleggende reglene for å holde dette dyret er å gå det i tide. Etter en tur må kjottens poter tørkes godt av med en fuktig klut. Hvis hunden ikke er redd for vann, anbefales det å vaske potene under rennende vann. Hvis dachshunden blir veldig skitten under en tur, må du vaske det hele. For å gjøre dette er det nødvendig å bruke bare sjampoer med spesiell merkevare designet for hunder av denne rasen.

Dachshunds er klassifisert i glatthårede, langhårede og trådhårede hunder. Passende pleie vil avhenge av typen pels. For eksempel bør korthårede hunder tørkes av med et frottéhåndkle etter en tur, mens langhårede dachshunder bør børstes ut med en spesiell børste. Til tross for det faktum at folk flest skaffer seg korthårede dachshunds, finnes parasitter som flått eller lopper i kjæledyrets pels.

For å fjerne forskjellige parasitter, bør tjæresåpe, spesielle dråper, spray, støvpulver osv. Brukes. Før du bruker dette eller det andre stoffet, må du lese instruksjonene. Faktum er at ethvert legemiddel beregnet på et kjæledyr er designet for alder, vekt og type pels.

Alt om dachshunds: hvordan gå

Daglige turer er ikke bare viktige for dachshunden, men også for enhver annen hund. Riktig gange av en dachshund har en dobbel fordel: For det første reduseres risikoen for at hunden vil avlaste seg i huset, og for det andre vil kjæledyret sakte men sikkert studere naturen, kommunisere med sine medmennesker, boltre seg og opprettholde helsen i norm. Det er nødvendig å gå med dachshund valper så ofte som mulig: dette gjør dem mindre redde og mer omgjengelige. Forresten, valper kan bare gåes etter vaksinasjon.

For å gå en voksen dachs for å gi henne maksimal nytte, må flere regler følges. Først hver gang du trenger å velge nye bevegelsesveier. Dette vil gjøre turen din til et nytt nytt eventyr. For det andre må du huske på sikkerheten ved å gå med hunden din. Fakta er at dachshunds blir mindre kontrollerbare på gaten, da de blir distrahert av støy utenfor. Det er nødvendig å holde hunden i bånd slik at den ikke ved et uhell går tapt eller kastes under hjulene på bilen.

Det må huskes at dachshunds går minst 3 ganger om dagen. Varigheten av en tur bør være minst 20 minutter. Denne tiden er nok for kjæledyret til å avlaste seg, kommunisere med andre hunder, få litt luft og løpe for nytelse. Om vinteren bør turene vare 10 minutter. Om vinteren anbefales det å kjøpe eller sy varme klær til dachsen.

Alt om dachshunds: hvordan å mate

Kjæledyret ditt må først og fremst mates med kjøtt: biff, svinekjøtt, kylling, lam. Dachshunds spiser gjerne fisk. Disse hundene skal under ingen omstendigheter få bein! De har ingen næringsverdi, men både tenner og tarm lider. Korn, som en kilde til karbohydrater, vil også være gunstig for dachshunds. Ikke glem grønnsaker og frukt. Som tilleggsmat kan du bruke meieriprodukter og sur melkeprodukter, sjømat, bakervarer osv. Merk følgende! Du kan ikke overmate din dachshund, da dette kan føre til fedme, mens belastningen på ryggraden vil øke, og det kan oppstå skade.

Anbefalt: