Hvordan Velge En Hunderase

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge En Hunderase
Hvordan Velge En Hunderase

Video: Hvordan Velge En Hunderase

Video: Hvordan Velge En Hunderase
Video: Praktisk info | Jon er på utkikk etter en hund | discovery+ Norge 2024, Mars
Anonim

I dag er det over fem hundre forskjellige hunderaser. En person kan velge et kjæledyr i henhold til hans smak og evner, du trenger bare å formulere kravene og, i samsvar med dem, velge rasen. Det er nødvendig å ta hensyn til alle detaljene: livsstil, fysiske og økonomiske evner, tilstedeværelse av barn og mange andre.

Hvordan velge en hunderase
Hvordan velge en hunderase

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg en hunderase basert på din livsstil. Vær oppmerksom på at et kjæledyr tar mye tid å ta vare på, utdanne og vedlikeholde. Hunden må regelmessig vandres, mates, underholdes. Hvis du fører en aktiv livsstil, kan du bevege deg mye, velge den samme mobile følgesvennen for å gå, reise og jogge. Hjemmemodeller anbefales å ha bassethund eller andre dovne sviller.

flathåret hund
flathåret hund

Steg 2

Tenk på størrelsen på leiligheten eller huset ditt. Hvis du bor i en liten leilighet i en fem-etasjes bygning, er det bedre å velge små og mellomstore hunder: dachshund, puddel, fox terrier, york. Eiere av hus og romslige leiligheter har råd til å ha en retriever, St. Bernard, schäfer. Husk at dette ikke bare er et spørsmål om din bekvemmelighet, men også om komforten for hunden - store raser vil være trangt i et lite område, de trenger plass for et fullt liv.

vakthund hvordan du skal velge
vakthund hvordan du skal velge

Trinn 3

Tenk på hvorfor du trenger en hund. Jaktraser er egnet for ivrige jegere, det er bedre å velge store, sterke hunder for å beskytte huset, en leketøyterrier er ikke egnet for dette formålet. Hvis du vil ha en søt følgesvenn til fester og fester, er en Chihuahua ideell.

velg valperase
velg valperase

Trinn 4

Tenk på dine økonomiske evner. Beregn hvor mye det vil koste å holde hunden. Så store raser må få et og et halvt kilo kvalitetsfôr per dag. I tillegg er det behov for penger for å gå til veterinæren, for å kjøpe de nødvendige tingene, en bånd, en krage. Husk at langhårede hunder krever spesiell pleie, noe som også er dyrt.

hvordan velge en russisk hundevalp
hvordan velge en russisk hundevalp

Trinn 5

Kvaliteten på pelsen er et eget problem når du velger en rase. Hvis du er klar til å takle hundens hår, må du rengjøre leiligheten for hårklumper, regelmessig klippe og kamme kjæledyret ditt, så er du velkommen til å få en puddel, schnauzer eller terrier. For å ikke kaste bort tid og penger på frisør for hunden din, velg en glatthåret rase. Farge betyr ofte også, for eksempel må hvite hunder vaskes ofte.

velg hunden din
velg hunden din

Trinn 6

Tenk på preferansene til hvert familiemedlem. Hvis det er et barn i huset, vil han absolutt være glad for å ha et kjæledyr. Nesten alle raser behandler barn godt, så det er bedre å velge et kjæledyr etter temperament - ikke aggressivt, rolig og snill. Ensomme eldre mennesker rådes til å få fredelige og lojale venner - terrier, dachshund, lapdog eller chihuahua. Tenk også på de fysiske mulighetene til familiemedlemmene og verten. Det vil være lett for en sterk mann å holde et stort dyr, men hvis et barn eller en eldre kvinne går med hunden, er det bedre å velge mellomstore eller små raser.

Anbefalt: