10 Hunderaser Finnes Oftest På Gaten Eller I Et Ly

Innholdsfortegnelse:

10 Hunderaser Finnes Oftest På Gaten Eller I Et Ly
10 Hunderaser Finnes Oftest På Gaten Eller I Et Ly

Video: 10 Hunderaser Finnes Oftest På Gaten Eller I Et Ly

Video: 10 Hunderaser Finnes Oftest På Gaten Eller I Et Ly
Video: 10 farlige hunderaser 2024, April
Anonim

Russiske tilfluktsrom er ofte fulle av hagedyr uten en bestemt rase, men i USA og europeiske land er hver tredje hund renraset.

Dyrehjem
Dyrehjem

Eierne gir kjæledyrene sine til ly av forskjellige årsaker: fødsel av et barn, flytting, allergi, manglende evne til å takle naturen til et aktivt kjæledyr, og så videre. Men det er mye mer sannsynlig at noen raser blir forrådt av eierne, og dette skyldes kjæledyrets komplekse natur og eiernes uvillighet til å bruke mer tid og krefter på å trene haledyret.

Beagle

Denne rasen ble opprinnelig utviklet for jakt. Beagles er veldig aktive, smidige og rastløse hunder med høyt bjeff. De krever regelmessig intens fysisk aktivitet, og ikke alle fremtidige eiere innser hvor vanskelig det er å takle dem i bylivet.

Beagles bryter også ofte båndet og stikker av i ukjent retning, det er ikke alltid mulig å finne dem.

engelsk bulldog

Bulldogs er gode følgesvenner og kjærlige familiemedlemmer, men ikke alle eiere er forberedt på helseproblemene til denne rasen. Engelsk bulldogs lider ofte av tap av øyelokk, diktyostase, entropion, alopecia og en rekke andre sykdommer som sjelden forekommer i andre raser. Kvinner trenger hjelp fra en veterinær under fødselen, da de ofte ikke kan føde på grunn av valpenes imponerende størrelse.

Ikke alle eiere er klare til å gi mye penger for behandlingen av hunden, så engelske bulldogger havner ofte i ly.

Dachshund

Dachshund er en hoppende hund. Vend deg bort et øyeblikk, så har hun allerede gnaget et hull i sofaen, kvalt naboens kyllinger og stjålet pølsen fra bordet. Dette er veldig aktive og nysgjerrige hunder, som ikke alle vil være i stand til å takle. Det er best å holde dachshunds i et privat hjem slik at de kan frigjøre sin endeløse energi.

Alas, mange starter dachshunds i leiligheter, og tror naivt at de på grunn av deres lille størrelse vil komme godt overens der.

Husky

Etter utgivelsen av serien "Game of Thrones" begynte den generelle moten for huskier. Små luftige klumper gledet alle. Men da valpen vokste opp, viste det seg at dette er en enorm hund som spiser mye, krever oppmerksomhet og daglig trening.

Etter noen år befant huskiene seg masse i ly. Dessverre, når man starter et dyr, tenker ikke en person alltid på om han vil være i stand til å beholde det.

Yorkshire Terrier

Yorkies oppfattes av mange som et leketøy eller som et element i et stilig bilde, men faktisk er dette en levende skapning som må håndteres. Uforsiktige eiere er sikre på at slike små hunder ikke trenger verken utdannelse eller trening, og er veldig overrasket når en liten, men veldig aggressiv og ukontrollerbar hund vokser ut av søte klumper.

På grunn av eiernes feil havner Yorkshire Terriers ofte under taket på lyet.

Afghan Hound

En av de historiske spesialiseringene til den afghanske hunden er tyveri av kjøtt i basarer, og dette skyldes at de ofte stjeler mat fra bordet, oftere enn andre roter gjennom søppelkasser og busker og får matforgiftning.

Mange eiere klager over læringshemming av denne rasen og vanskeligheten med å ta vare på pelsen. Det er av disse grunnene at det er flere afghanske hunder i ly enn andre raser.

Bull terrier

I motsetning til alle rykter er Bull Terriers veldig milde og lojale hunder, de er i stand til å tåle mens barna klemmer dem, men det er veldig vanskelig å holde rede på boule på gaten. Ethvert annet dyr kan forårsake aggresjon hos hunden og provosere ham til å angripe.

For å forhindre at dette skjer, må eieren håndtere kjæledyret hver dag, trene og sosialisere det. Men få mennesker er klare til å bruke mye tid på denne aktiviteten, og det oppstår derfor problemer som fører til at dyret havner i et ly.

Jack Russell Terrier

Den lille stjernen i filmen "The Mask" er uvanlig aktiv ikke bare på skjermen, men også i livet. Representanter for denne rasen elsker reglene og er klare til å følge dem, men bare hvis eieren strengt overvåker gjennomføringen. Hvis det i dag er noe mulig, men i morgen er det umulig, så aksepterer ikke Jack Russell

En liten forsømmelse i oppdragelsen og ubehagelige overraskelser venter eierne i form av bortskjemte møbler, sko og tapet. Det er av denne grunn at små energigivere finner seg hjemløse.

Mops

Mops er veldig milde og morsomme hunder, men samtidig er de veldig berørte og lette å ta bort. Hvis du slutter å ta nok oppmerksomhet til mops, kan han bli fornærmet og oppføre seg som et lite barn.

Men dette er ikke ofte grunnen til at eierne nekter mops, men deres dårlige helse. Og også en tendens til fedme.

Chow Chow

Opprinnelig ble Chow Chow i Kina avlet for kjøtt og ull, så rasen hadde ikke nær kontakt med mennesker. Situasjonen har endret seg, representanter for denne rasen begynte å bli holdt som kjæledyr, men de lærte aldri å leve med en person i perfekt harmoni.

Mange som har en Chow Chow, håper å finne en lojal venn og familiemedlem i sin person, men de er veldig skuffet når de ser en likegyldighetsmur. Og etter det overleverer de dem til ly og velger mer vennlige hunder for seg selv.

Dessverre blir folk ofte guidet av følelser og inntrykk når de velger hund, men ikke sunn fornuft. Fra dette hender det ofte at dyr blir igjen hjemløse, lojale og forsvarsløse.

Anbefalt: