Hvordan Velge En Alabai Valp

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge En Alabai Valp
Hvordan Velge En Alabai Valp

Video: Hvordan Velge En Alabai Valp

Video: Hvordan Velge En Alabai Valp
Video: Алабаи-агрессоры. Новости. 07/11/2019. GuberniaTV 2024, April
Anonim

Å kjøpe valp er en veldig ansvarlig virksomhet. Bare hvis du velger en hund, eller rettere en trofast venn, pålitelig livvakt og uforgjengelig vaktmann, i minst 10 år. En av rasene som vellykket kombinerer alle disse egenskapene, er den sentralasiatiske gjeterhunden eller Alabai.

Hvordan velge en Alabai valp
Hvordan velge en Alabai valp

Bruksanvisning

Trinn 1

Delta på flere store utstillinger og velg dine fremtidige foreldre. Enig med eierne om parring, diskuter vilkårene for et fremtidig kjøp separat. For stamtavle av hunder er det nødvendig å ha en solid stamtavle, bekreftet i de offisielle klubbene til hunderavlere i Russland og i utlandet.

alabai fôring
alabai fôring

Steg 2

Hvis du trenger en hund for beskyttelse, velger du en valp fra produsenter som har "KS" ("vakt") vitnemål. Velg vakthundene dine like nøye som avlshundene dine. De må være balanserte, lydige mot eieren, ikke ha arvelige sykdommer og medfødte mangler. Velg derfor en hund i kennelen, hvis "utdannede" valper allerede har etablert seg som pålitelige vakter.

navn for hunder alabaev
navn for hunder alabaev

Trinn 3

Vurder hvilket kjønn dyret ditt vil ha. Hvis du likte hunden, så vær forberedt på at han bare gir etter for trening når han tar deg for eieren. Det anbefales at Alabai-gutten ikke var den første formidable hunden i familien din. Slike hunder forstår umiddelbart hvem som er foran dem: en erfaren hunderavler eller en svak nybegynner.

alabay
alabay

Trinn 4

Hvis du har barn, få en tispe. For det første er hun mer behagelig, gjør kontakten lettere under trening, elsker og beskytter barn. Samtidig ser Alabai-jenta ikke mindre skremmende ut enn hunden, selv om hun er mindre i størrelse. Og når det gjelder beskyttende egenskaper, vil kvinnen ikke gi seg for ham i noe.

hvordan velge hund
hvordan velge hund

Trinn 5

Først av alt, spør om valpenes foreldre. Tispen bor vanligvis i en kennel, og hannen kan være fra en annen by. Uansett arver valpens karakter og mentale egenskaper fra moren, og fra faren får han fysiske parametere, som du kan bli kjent med i fravær ved å studere dem i henhold til produsentens form.

hvordan velge en vakthund
hvordan velge en vakthund

Trinn 6

Kjøp en valp tidligst 1, 5 måneder etter fødselen, når han allerede har mottatt det første løpet av vaksinasjoner. Sørg for å være oppmerksom på valpens helse og mobilitet, evaluer hans lederegenskaper, for eksempel ved å kaste en haug med nøkler og plassere en tallerken med mat ved siden av den. Det er alabai som ikke vil føle frykt når de nærmer seg tallerkenen som senere vil være en uredd vaktmann.

Trinn 7

Vær nøye med valpens eksteriør. Hvis kappen hans er for lang, er det sannsynlig at dette er et kryss mellom en Alabai og en kaukasisk gjeterhund. Hodet til en fullblods Alabai er vanligvis dråpeformet med en jevn overgang fra snuten til baksiden av hodet, underkjeven er massiv, bittet er sakseformet. Vær oppmerksom på bredden på babyens bryst og fremre ben, mellom hvilken håndflaten til en voksen skal passe fritt. Krysset skal være bredt og massivt. Halen skal trekkes opp.

Trinn 8

Ikke kjøp Alabai i markedene eller i reklame. En valp fra fiktive oppdrettere som du skaffer deg fra uklare hunderavlere kan vise seg å være en vanlig mongrel, hvis ekte stamtavle Alabai kanskje ikke en gang kommer i nærheten av.

Anbefalt: