Hvordan Trene Jack Russell Terrier-valpen Hjemme

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Trene Jack Russell Terrier-valpen Hjemme
Hvordan Trene Jack Russell Terrier-valpen Hjemme

Video: Hvordan Trene Jack Russell Terrier-valpen Hjemme

Video: Hvordan Trene Jack Russell Terrier-valpen Hjemme
Video: Hvordan trene en Jack Russell valp? Fullfør trinnvis guide 2024, Mars
Anonim

Jack Russell Terrier er en aktiv og smidig jakthund som er en utmerket følgesvenn. Kjæledyret har en uavhengig karakter og trenger trening. En kvikk hund lærer raskt de grunnleggende kommandoene, men for å konsolidere suksess, må han trenes daglig.

Hvordan trene Jack Russell Terrier-valpen hjemme
Hvordan trene Jack Russell Terrier-valpen hjemme

Hva Jack Russell Terrier er i stand til

Alle terriere er preget av en ekstremt uavhengig karakter, kjærlighet til frihet og til og med egenvilje. Han er ekstremt aktiv, trenger lange turer og aktive spill. For at livet med et slikt kjæledyr ikke skal bli et stort problem, må valpen trenes fra veldig ung alder.

Jack Russell Terrier lærer kommandoer raskt, men uten riktig opplæring glemmer han like raskt dem. Nøkkelen til suksess er daglig trening, eierens ro, strenghet uten grusomhet og den obligatoriske belønningen for enhver suksess for hunden.

Med hyppig trening er terrieren i stand til å lære alle de grunnleggende kommandoene på 1-2 måneder. Noen hunder er mer trenbare enn andre, de er i stand til å mestre forskjellige triks. Men det viktigste er å lære Jack Russell det grunnleggende. På grunn av temperamentet vil hunden bli distrahert konstant, så du må øve på et bortgjemt sted, borte fra andre hunder, biler og kilder til harde lyder. Kynologer anbefaler å begynne å trene når valpen er 2 måneder gammel, grunnleggende vaksinasjoner vil bli gjort og tiden for turer kommer.

Hva en veloppdrettet valp burde vite: det grunnleggende om å trene hjemme

Før du begynner på kurs, må du sørge for at valpen kjenner kallenavnet sitt godt. Du trenger ikke å kalle ham små navn: hunden blir forvirret og slutter å svare.

Den viktigste kommandoen for enhver valp er "For meg". Jack Russell sitter, eieren går noen skritt tilbake og sier kommandoen og gir valpen en godbit. Når hunden kommer opp, må du rose og behandle ham. Da er oppgaven komplisert: eieren ringer kjæledyret, viser ham ikke mat. Etter at valpen nærmer seg blir han rost og behandlet. Etter en stund vil Jack Russell utføre kommandoen uten godbit, men det er viktig å markere hans fortjeneste med et par gode ord.

Samtidig må valpen mestre "Fu" -kommandoen. Når han plukker opp et uønsket element, må du plukke det opp ved å si "Fu" strengt. Du kan ikke smile og rose valpen, ellers tar han trening for et spill.

En viktig kommando for en aktiv Jack Russell er "Near". Det praktiseres under en tur, valpen er i bånd. Når han skynder seg frem, trekkes båndet, lyder kommandoen. Hvis kjæledyret adlyder og bremser, oppfordres det til en godbit. Når hunden mestrer kommandoen, praktiseres den uten bånd.

Ikke rop på valpen under trening eller slå ham. Kjæledyret vil begynne å være redd for trening, å gjemme seg for eieren. De første øktene varer 15-20 minutter, over tid kan de utvides til en halv time. For lenge til å trene babyen er ikke verdt det, han blir lei og begynner å bli distrahert. Det er bedre å gjøre det før du spiser, en deilig lunsj vil være en velfortjent belønning for kjæledyret ditt og et ekstra insentiv.

Anbefalt: