Kan Du Rense Hundens ører Med Hydrogenperoksid?

Innholdsfortegnelse:

Kan Du Rense Hundens ører Med Hydrogenperoksid?
Kan Du Rense Hundens ører Med Hydrogenperoksid?

Video: Kan Du Rense Hundens ører Med Hydrogenperoksid?

Video: Kan Du Rense Hundens ører Med Hydrogenperoksid?
Video: Sådan plukkes hundens ører 2024, April
Anonim

En av hovedingrediensene i hundepleie er ørerengjøring. Denne prosedyren har flere mål - fra sykdomsforebygging til ørerensing. Men ikke alle bruker spesielle løsninger - noen foretrekker hydrogenperoksid. Kan jeg bruke den?

Kan du rense hundens ører med hydrogenperoksid?
Kan du rense hundens ører med hydrogenperoksid?

Det viktigste er å være forsiktig

Siden ørerensning er en prosedyre du kan gjøre selv, anbefales det at du mestrer denne teknikken riktig og uten å forårsake smerte eller ubehag for dyret. For eksempel må du ikke skyve tryllestaven dypt, da dette kan forstyrre funksjonen til mellomøret.

Det er også viktig å huske at hver rase har sine egne egenskaper. Hvis du for eksempel tar Basset Hound, har den tunge, hengende ører. Det anbefales å skylle eller tørke dem på begge sider før rengjøring. Auricleen i slike hunder er stor nok, så eieren vil ikke ha noen problemer med å rengjøre den.

Bilde
Bilde

Hvis du tar en Shar Pei, kan du i tilfelle det ikke bruke en bomullspinne. På grunn av den lille aurikelen kan det hende at pinnen ikke samler svovel, men forsegler den og danner en svovelplugg.

Bør du bruke hydrogenperoksid?

I en rekke internettkilder kan du finne et stort antall tips og triks for å rense hundens ører med hydrogenperoksid. Imidlertid forstår ikke erfarne veterinærer og andre spesialister at du generelt trenger å rense ørene med hydrogenperoksid for dette.

For eksempel, hvis hunden din har et glatt, rosa og ikke smertefullt øre, bør du ikke bruke medisiner eller medisiner for å rengjøre det. I slike tilfeller er det nok å behandle ørene med vanlig grønn te, som kan bli hjulpet av bomullsputer og pinner.

Bilde
Bilde

Hvis lokal rødhet er funnet i hundens ører, kan du tære den med hydrogenperoksid. Og dette er den eneste gangen peroksid kan brukes. I alle andre tilfeller er det best å bruke andre midler.

Veterinærer blir spurt om fordelene med hydrogenperoksid ved rengjøring av hundens ører. Samtidig refererer mange til det store antallet bakterier som finnes i kjæledyrets ører, og også til det faktum at hvis reproduksjon av farlige bakterier ikke stoppes i tide, kan dette føre til betennelse og vevsinfeksjon.

I virkeligheten er dette ikke tilfelle. Hvis kjæledyret er helt sunt, anbefaler veterinærer å forlate alle medisinske prosedyrer, inkludert prosedyrer for ørene. Hvis vi trekker en analogi med barn, trenger foreldrene bare å rense auricleen for naturlige svovelavsetninger når de tar vare på dem.

Nybegynnerfeil

Svært ofte gjør nybegynnere den samme feilen. De, ser inn i hundens ører og ser litt mørk brun utflod der, fortsetter straks å fjerne dem. Og det er bra hvis de gjør det med en vanlig våt vattpinne, for noen ganger er spesialisert otitis media koblet til denne prosessen.

Det er viktig å huske at enhver, til og med en sunn hund, alltid vil utvikle ørevoks i ørene. Dets sekreter beskytter kjæledyrets øre, så du bør ikke rengjøre hundens ører hver gang det oppstår en liten voksdannelse der.

Anbefalt: