Nordpolens Dyreliv

Innholdsfortegnelse:

Nordpolens Dyreliv
Nordpolens Dyreliv

Video: Nordpolens Dyreliv

Video: Nordpolens Dyreliv
Video: På hvalrosjagt i Nunavut (Arktisk Kanada) 2024, April
Anonim

De ville innbyggerne på Nordpolen inkluderer absolutt isbjørner. De finnes i Arktis - territoriet ved siden av Nordpolen. Arktis inkluderer øyer utenfor kysten av Nord-Amerika og Eurasia, samt Arktis.

Isbjørner er kongene på Nordpolen
Isbjørner er kongene på Nordpolen

Nordpolenes konger

Mange forbinder Nordpolen med isbjørner. Og det er ikke forgjeves! Selv navnet på disse dyrene stammer fra det greske språket: "arktos" er en bjørn. Det er det harde arktiske området som er det permanente habitatet til de fantastiske og mystiske vandrerne i de isete ørkenene. Det er nysgjerrig at isbjørner ganske enkelt finner mat og ly blant den endeløse isen, til tross for alle de harde forholdene i dette ville landet.

Noen ganger hender det også at bjørner på flytende isflak tilfeldigvis havner på Island eller Japans hav og Okhotsk. Men dette plager dem ikke i det hele tatt. Reisende isbjørner kommer alltid tilbake til "hjemhavnen", gjør lange overganger over land og beveger seg strengt mot nord.

Hvordan overlever isbjørner i is?

Faktum er at isbjørner har alle de nødvendige "tilpasningene" for å eksistere under endeløse isforhold. For eksempel er deres hvite pels utmerket til å absorbere sollys, som er gull verdt på Nordpolen. Bjørnens pels er hul og inneholder luft som hjelper dyret med å holde seg varm. I tillegg når et stort lag med subkutant fettvev om vinteren 10 cm i tykkelse.

Andre ville innbyggere på Nordpolen

Generelt er Arktis et unikt sted. Fakta er at ganske interessante og ikke helt vanlige ville dyr lever her. Dette er moskusokser, reinsdyr og storhornsau. Du kan liste dem alle i lang tid. Det er nødvendig å bo nærmere på moskusoksen og reinen.

Moskusokser er veldig massive planteetere som bor i Nordpolen. Forskere mener at moskusokser dukket opp for mer enn en million år siden og bebodde hele Nord-Sentral-Asia. Litt senere nådde de Sibir, England og Frankrike. For rundt 100 år siden flyttet moskusokser til Nord-Amerika langs fjorden til det moderne Beringstredet. I Eurasia ble disse dyrene utryddet for lenge siden, og i Amerika ble de fullstendig utryddet av eskimojegere.

I 1917 bestemte den kanadiske regjeringen å redde truede moskusokser. I dag er det reserver der disse dyrene er beskyttet av miljølover. Litt mindre enn 10 tusen av disse dyrene bor i reservatene i Canada. Ytterligere 6 tusen moskusokre lever på Grønland.

Reinsdyr er en planteetende innbygger på Nordpolen, som nesten alle nordlige folk skylder sin eksistens. Faktum er at reinen mater dem, kler dem, og er også rett og slett et unikt "kjøretøy" for bevegelse i de nordlige terrengforholdene.

Reinsdyr er en veldig stor planteetere som finnes i Skandinavia, Grønland og Sibir. Samtidig finnes både tamrein og villrein i dette området.