Hvilke Dyr Kan Endre Farge

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Dyr Kan Endre Farge
Hvilke Dyr Kan Endre Farge

Video: Hvilke Dyr Kan Endre Farge

Video: Hvilke Dyr Kan Endre Farge
Video: Jeg kan skifte farger på dyr - Island Saver episode 4 2024, April
Anonim

Evnen til å endre farge er en av de unike måtene å beskytte mot rovdyr. Mestring av denne forkledningen gjør at dyr kan oppnå maksimal likhet med omgivelsene.

Flynd kan blandes inn i omgivelsene
Flynd kan blandes inn i omgivelsene

Bruksanvisning

Trinn 1

Noen dyrearter kan endre farge avhengig av årstid. For eksempel har fjellrev eller patridges som lever i tundraen en nedlatende brun farge om sommeren og hvit om vinteren. Dette lar dem smelte sammen med steiner, jord, vegetasjon om sommeren og med snø om vinteren. Det er verdt å nevne innbyggerne i det sentrale Russland - hare, væsel, rev, hermelin. De endrer også pelsfargen to ganger i året. Noen arter av insekter har også sesongmessige farger. For eksempel er et blad, som ligner veldig på et treblad, grønt om sommeren og gulbrunt om vinteren.

Steg 2

Øgler kan også endre farge. Den mest berømte firfirselen i verden som øyeblikkelig kan endre farge er kameleon. Evnen til å endre kroppsmønster og farge gjør kameleoner til et av de mest unike dyrene på jorden. De særegne fysiologiske egenskapene gjør at disse firbenene kan få gule, så røde og noen ganger lilla farger. Kameleoner blir ofte mørkebrune eller til og med svarte. Det er nysgjerrig på at slike endringer kan forekomme både på hele øglekroppen, og i dens individuelle deler. Ofte kan disse reptilene vise visse flekker og striper på seg selv. Forresten, det er bevist at en kameleon bare endrer farge på grunn av ytre faktorer (irritasjon, redsel, dårlig humør), og ikke konstant!

Trinn 3

Imidlertid er det mestere for beskyttende kamuflasje ikke bare på land, men også i vann. Noen fisk er i stand til å endre farge når de endrer bakgrunn som omgir dem. En av disse fiskene er flyndre. Generelt er flyndre det generelle navnet på flere typer flatfisk som lever både i havene og i elvene. Kroppen til disse skapningene er sterkt flatt, og øynene deres ligger over og ved siden av hverandre. Disse fiskene kan endre fargen på kroppen i løpet av sekunder og smelte sammen med jorda på havet eller elvebunnen. Flyndrenes farge endres på grunn av hennes visjon: hvilke omkringliggende farger hun ser, så kroppen hennes er dekket. Hvis hun lukker øynene med noe, vil ikke fargen på kroppen hennes endre seg i det hele tatt. I tillegg til flyndre kan sjøhester, sjønåler, thalassomer osv. Endre farge.

Trinn 4

En annen unik "konspirator" under vann er blekksprutskalldyr. Det er bevist at noen arter av disse skapningene, i tilfelle fare, dyktig skjuler seg som bakken av hvilken som helst farge og av hvilken som helst kompleksitet. Andre dyr nærmer seg også mesterlig dette: representanter for krepsdyr (krabber, noen typer kreps), amfibier (frosker, salamander), edderkoppdyr (edderkopper, skorpioner).

Anbefalt: