Hvilken Katterase Forårsaker Ikke Allergi?

Innholdsfortegnelse:

Hvilken Katterase Forårsaker Ikke Allergi?
Hvilken Katterase Forårsaker Ikke Allergi?

Video: Hvilken Katterase Forårsaker Ikke Allergi?

Video: Hvilken Katterase Forårsaker Ikke Allergi?
Video: I huvudet på en katt "Då blir din katt svart i ögonen" - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Mars
Anonim

Katter betraktes som hellige dyr av en grunn, de ble æret i det gamle Egypt, identifisert med gudene. I dag er katten en av de vanligste kjæledyrene. Folk beundrer hennes nåde, dedikasjon og hengivenhet for familien hennes.

Katt
Katt

Bruksanvisning

Trinn 1

Det som ikke er tillatt er det mest ønskelige. Mennesker med allergi og kjærlige dyr drømmer om å ha en furry skapning i hjemmet sitt.

Steg 2

Allergenet er ikke selve dyret, men Fel D1-enzymet, som er inneholdt i spytt og som produseres av talgkjertlene. De allergifremkallende partiklene er veldig små og sprer seg raskt gjennom pelsen og omkringliggende gjenstander.

Trinn 3

Proteinmikropartikler absorberes i kattens pels. Når en allergisk person kommer i kontakt med en furry katt, oppstår en allergisk reaksjon. Derfor ser det ut til at allergien mot ull. Noen mennesker tror at etter å ha kjøpt en hårløs kattunge, vil problemet deres bli løst.

Devon rex
Devon rex

Trinn 4

Alle katter produserer enzymer som forårsaker allergiske reaksjoner. Men noen raser inneholder mindre, andre mer. Hypoallergeniske katteraser inkluderer raser som: Devon Rex, Cornish Rex, Canadian Sphynx, Don Sphynx, St. Petersburg Sphynx, Laperm, Siberian og Balinese katter.

Sibirsk katt
Sibirsk katt

Trinn 5

Rexes og sfinxer har et spesifikt utseende. Hvis Devon Rex har kort pels, og Cornish Rex har krøllete hår, er sfinxene i det hele tatt blottet for ull. Det er lettere å vaske ut utskilte stoffer fra sfinxens hud.

Trinn 6

Hvis du vil ha et dyr med fullt hår, kan Laperm, Siberian eller Balinese katten være ideell for deg. De produserer mindre Fel D1-protein enn andre katteraser. De sibiriske og balinesiske kattene har en rett strøk, mens Laperm har krøllete strøk.

Laperm katt
Laperm katt

Trinn 7

Det er flere fakta som kan påvirke valget av en kattunge:

- katter produserer mindre farlig allergen enn katter;

- kastrerte dyr er mindre allergiske enn ikke-kastrerte dyr;

- kattunger produserer færre allergener enn voksne dyr;

- dyr med lys farge produserer mindre farlige enzymer for allergikere enn dyr med mørk farge.

Balinesisk katt
Balinesisk katt

Trinn 8

Hvis du får en katt av noen av rasene som er beskrevet ovenfor, er det fortsatt en sjanse for at allergien i en viss periode vil føle seg. For å unngå dette, må du følge noen enkle regler: begrense dyrets tilgang til soverommet, systematisk bade eller rengjøre dyret, bruk luftrensere i rommet. Støvakkumulering bør unngås. Kombinasjonen av flere typer allergener kan forårsake uventede reaksjoner. Før du kjøper en kattunge, må du "snakke" med dyret og foreldrene, sjekk om det vil være en allergisk reaksjon. Hvis ikke, etter kjøpet, kan du nyte selskapets kjæledyr.

Anbefalt: