Hvor Lenge Lever Innenlandske Dzungarian Hamstere?

Innholdsfortegnelse:

Hvor Lenge Lever Innenlandske Dzungarian Hamstere?
Hvor Lenge Lever Innenlandske Dzungarian Hamstere?

Video: Hvor Lenge Lever Innenlandske Dzungarian Hamstere?

Video: Hvor Lenge Lever Innenlandske Dzungarian Hamstere?
Video: Dzungarian (Zhetysu) Alatau expedition route | Almaty region 2024, April
Anonim

Forventet levetid for Dzungarian hamstere er ikke så lang og avhenger av forholdene for vedlikehold og stell. Dette må vurderes før du kjøper et dyr. For at dyret skal leve lykkelig, må de normene som er nødvendige for dets eksistens, overholdes.

Dzungarian hamster
Dzungarian hamster

Hvor mange Dzungarian hamstere bor i gjennomsnitt hjemme

hamstere er syke
hamstere er syke

Levetiden til hamstere er dessverre ikke så lang som for mange andre kjæledyr. Derfor må du ta hensyn til at kjæledyrets levetid er veldig beskjeden før du kjøper en hamster.

hamster kremering
hamster kremering

Hamstere i fangenskap lever et par år lenger enn i naturen. I gjennomsnitt lever Dzhungariki 2-3 år. I løpet av denne tiden slites hamsterkroppen, og dyret dør en naturlig død, uavhengig av forholdene, da den er løst av naturen. Levetiden til alle hamstere er nesten den samme.

vaske hamstere
vaske hamstere

Til tross for sin korte alder er omsorg for en hamster en interessant og spennende aktivitet for både voksne og barn. Hvis det er et ønske om å starte en dzungarika, kan du trygt gjøre det, ikke dvele ved aldersgruppen. Det er sjeldne tilfeller når hamstere har bodd i mer enn 3 år i et behagelig miljø for dem.

Hvis du korrekt følger reglene for å ta vare på en hamster, overvåker riktig ernæring, er det mulig at hamsteren blir en langlever.

Det viktigste er å omgir kjæledyret ditt med en atmosfære av kjærlighet og omsorg, som er en av hovedfaktorene i dets lange og lykkelige liv. Derfor avhenger av eieren av hvor lenge kjæledyret til slutt vil leve.

hvordan og hvordan man vasker en Dzungarian hamster
hvordan og hvordan man vasker en Dzungarian hamster

Hva bestemmer forventet levealder for Dzungarian hamstere

Hvordan holde Dzungarian hamstere
Hvordan holde Dzungarian hamstere

Dzungarian hamstere er praktiske for hjemmet, men de krever nøye personlig pleie. Før du kjøper en hamster, må du lese spesiell litteratur eller konsultere en veterinær for å vite hvordan du skal ta vare på dette dyret, og dermed sikre dets lange levetid. Når du velger en Dzungarian hamster, bør du være oppmerksom på utseendet - pelsen skal være myk og silkeaktig, øynene skal være blanke, og selve dyret skal være aktivt og mobilt.

Etter det må du plukke opp et romslig bur. Det er ønskelig at den er utstyrt med en spesiell beholder for vann. Dette er steppedyr og er ganske aktive. De trenger mye plass. Jo større buret, jo bedre.

Gnageren må mates med spesiell mat, som må inneholde alle nødvendige vitaminer og mineraler. Maten kan kjøpes i hvilken som helst dyrebutikk. Hvis dyret ikke spiser en bestemt mat, bør du prøve å kjøpe en annen. Dårlig appetitt kan også forårsake sykdom. I dette tilfellet må du besøke en veterinær.

I tillegg til spesialfôr, bør dzungariks mates med gress, grønnsaker og frukt, korn kan gis. Kvister fra et tre kan være til hjelp for hamstertennene. Det må være vann i buret til gnageren.

For å forlenge hamsterens levetid, må du følge dyret nøye. Unngå trekk, da dette er varmekjære dyr. Hold buret rent for å unngå bakterier og infeksjoner som er livstruende for hamsteren. Det er nødvendig å observere dyrets oppførsel og aktivitet, ved den minste manifestasjon av ubehag eller sykdom, kontakt straks veterinæren.

Underlagt alle reglene for å ta vare på en dzungar, er et langt og gledelig liv for et kjæledyr sikret. Så lenge hamstere lever, fortsetter de å glede eierne med munterhet og mobilitet.

Anbefalt: