Hvordan Oppdra Sauer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Oppdra Sauer
Hvordan Oppdra Sauer

Video: Hvordan Oppdra Sauer

Video: Hvordan Oppdra Sauer
Video: Andy - chi mishod age mishod 2024, Mars
Anonim

En av de mest lønnsomme grenene i moderne landbruk er saueavl. Sau kan oppdrettes for slakting, klipping eller påfølgende produksjon av et så nyttig produkt som saueost (fetaost). Og du kan kombinere alle disse områdene i en gård.

Hvordan oppdra sauer
Hvordan oppdra sauer

Bruksanvisning

Trinn 1

Fullfør alle nødvendige dokumenter for å registrere en bondegård.

Steg 2

Velg en tomt for å bygge en gård, eller leie et passende sted i en av de tidligere kollektive gårdene, og gjør det om til en sau. Hvis du planlegger å levere ost til lokalitetene i ditt område, kan du leie et område i nærheten av dem slik at produktene du leverer er ferske. Det viktigste er at det i etterkant var mulig å levere strøm og varmesystemer til sauekassen uten problemer.

Trinn 3

Få et sertifikat for sanitæroverensstemmelse i det valgte området med alle nødvendige epidemi- og miljøstandarder fra ditt lokale veterinærkontor.

Trinn 4

Bygg en sauekasse i det valgte området, eller utstyr et passende rom på nytt. Beregn arealet av lokalene basert på antall husdyr fra den fremtidige flokken og dens sammensetning (ungdyr, dronningbier, værer), og avhengig av om du planlegger å holde hele flokken sammen eller utstyre rom for forskjellige kategorier av sauer.

Trinn 5

Bruk murstein, stein, skallstein til konstruksjon. Gulvene i sauekassen skal være adobe med stråbed. Utstyr ventilasjon med naturlig luftsirkulasjon, så vel som spesielle maskiner (esker med 4 trepaneler med dør) for enkel melking. Kjøp matere, drikkere, inngå kontrakter med leverandører av fôrblandinger av høy kvalitet.

Trinn 6

Gjerd av sauebeiten, som vanligvis ligger ved siden av hovedbygningene. Beregn beiteområdet ut fra flokkstørrelse (2-4 m² per hode). Oppdrettere bør bruke mest mulig tid på beite for å øke seksuell aktivitet. Send lam til beite bare når de fyller 2-3 uker. Men ikke ta flokken ut i regnvær hvis du planlegger å avle sauer til ull, selv om de bare blir klippet en gang i året (vanligvis om våren).

Trinn 7

Kjøp sau fra lokale bønder eller delta på en landbruksutstilling og kontrakt med produsenter og ungdomsleverandører og gårdsforedlingsanlegg. Vær spesielt oppmerksom på utsiden av dyrene når du kjøper sauer.

Trinn 8

Utsted alle nødvendige sertifikater for produktkvalitet i Rospotrebnadzor, og lever inn prøvene for undersøkelse.

Anbefalt: