Å Ha En Landskilpadde Hjemme

Å Ha En Landskilpadde Hjemme
Å Ha En Landskilpadde Hjemme

Video: Å Ha En Landskilpadde Hjemme

Video: Å Ha En Landskilpadde Hjemme
Video: Nyt hjem til mine landskildpadder # 8 tager skildpadderne ud af hi 2024, Mars
Anonim

Etter å ha gitt etter for barnets ønsker om kjæledyr, bestemmer foreldrene seg for å kjøpe en landskilpadde til ham. De tror at dyret er lite, stille, lite iøynefallende, spiser lite, ikke trenger å gå og vil ikke forårsake ubehag for eierne. Er det sånn?

Skilpadde
Skilpadde

Skilpadder er veldig interessante dyr. Med riktig pleie lever de lenge, gleder eierne. Selvfølgelig er det mer interessant å se dem ikke i terrariet. Hvis det ikke er utkast, kan de bo i en leilighet på gulvet. De studerer raskt deres habitat og etablerer en daglig rutine for seg selv. De spiser på ett sted, soler seg i solen - på et annet sted og vet godt hva tid, i hvilket rom solen vil være, de sover i det tredje - det varmeste. Eierne kjenner seg ikke spesielt igjen, men de er ikke redde heller.

Når de er redde, skjuler de hodet og potene under ryggskjoldet mens de gir en susende lyd. Det er spesielt interessant å se på dem når de går rundt i leiligheten. De går som ballerinaer og løfter skjell over bakken. Mens de går, klatter de klørne på gulvbelegget, og senker av og til skallet til gulvet med et klatter for å se seg rundt. På veien kan dyret sovne, og i mørket kan det lett overses og sparkes fremover. De kan klatre i et hjørne og prøve å begrave seg i det i lang tid. Denne handlingen ledsages av høye, monotone skrapelyder. Bakgrunnen blir revet. De må gå rundt i leiligheten under tilsyn, ellers kan de godt sitte fast et sted og dø.

Bilde
Bilde

Når det holdes i et terrarium, er naturligvis ikke dyrets vaner så uttalt, men alle nødvendige forhold kan opprettes der. Terrariet trenger ikke være dypt. Du kan utstyre den slik at den blir en ekte dekorasjon av rommet. I stedet for et terrarium, kan du lage noe som en korral på gulvet. Legg sagflis eller kokosdekk på bunnen. Det må være en UV-lampe for reptiler og en infrarød lampe. Det er ønskelig at det er soner i terrariet: varmt og kaldt. Dyret selv bestemmer hva det trenger for øyeblikket og begraver seg i varm eller kald bakke, eller går til å sole seg under en lampe. En skilpadde trenger et hus. I naturen graver de hull, de trenger et sted å sove. Hjemme sover de ikke alltid i dvale, men i naturen kan de lett sove fra midten av sommeren, når varmen kommer og til våren.

I naturen spiser landskilpadder gress, noen ganger ikke veldig saftige under tørkeforhold. Hjemme må du huske dette og forstå at fordøyelsesapparatet deres ikke er tilpasset for våt fôr. Små skilpadder blir matet daglig, store hver annen til tredje dag. Mat som ikke er spist fjernes fra terrariet. De blir ofte matet med gress, løvetann får av og til salat, agurk, gresskar. En gang i uken bades dyret, så drikker hun. Under forhold når maten blir knapp, kan skilpadden ligge i dvale.

Skilpadder kan gåes, men lett tapt. De er veldig aktive i solen og beveger seg veldig raskt. Derfor, på gaten, må du følge dem veldig nøye.

Å holde skilpadder er ikke så tungt, selv om det krever noen, ganske vanlige investeringer. Vi må være klare for dem. Det er veldig interessant å se på dyrene.

Anbefalt: