Hvordan Behandle Ringorm Hos En Katt

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Behandle Ringorm Hos En Katt
Hvordan Behandle Ringorm Hos En Katt

Video: Hvordan Behandle Ringorm Hos En Katt

Video: Hvordan Behandle Ringorm Hos En Katt
Video: Ringorm hos katte. Behandling og diagnose. Spørg Dyrlægen 2024, Mars
Anonim

Ringorm, en vanlig hudtilstand hos katter, er ikke en dødsdom. Nå er det mange salver og medisiner som raskt og vellykket takler denne sykdommen. Det er nok å følge en rekke hygieneregler, og regelmessig behandle sår. Det er bedre å isolere en syk katt i et eget rom.

Hvordan behandle ringorm hos en katt
Hvordan behandle ringorm hos en katt

Overraskende nok ble katter med ringorm i sovjettiden bare avlivet i veterinærklinikker. Det ble ansett som veldig farlig å holde slike dyr i en leilighet, fordi sykdommen lett overføres til mennesker, og lavsporer kan vedvare på gjenstander i huset i opptil et år.

Sporer av lav ødelegges godt av kvartaler med en lampe og våtrengjøring av overflater med en klorert løsning. Under behandlingen av rom skal ikke mennesker og dyr være inne.

Nå avlives ikke katter av denne grunn, veterinærer foreskriver forskjellige behandlingsmetoder, som koker ned til ekstern behandling av sår og tar komplekse medisiner. Også noen veterinærer gjør dobbelt- og trippelvaksinasjoner mot lav, og vurderer dem som en av kampmetodene. I Vesten brukes imidlertid slike vaksiner, for eksempel "Polivac" eller "Vakderm", bare som et forebyggende tiltak, men ikke for behandling.

Ringorm er en hudsykdom forårsaket av en sopp. Soppesykdommer er ubehagelige ved at de lett overføres til både mennesker og dyr ved kontakt og blir behandlet i ganske lang tid.

I løpet av sykdommen er det bedre å frata katten å isolere i et eget rom eller til og med et stort bur. En slik karantene i huset er spesielt viktig i nærvær av barn eller andre dyr.

Behandling av foci

huden flasser og pelsen tynner hvordan man kan kurere hjemme
huden flasser og pelsen tynner hvordan man kan kurere hjemme

Soppdrepende salver, som selges på apotek og kan brukes til å behandle mennesker og dyr, anses å være svært effektive for å smøre områder av huden som er rammet av ringorm. Når du behandler katter med salver, må du sørge for at de ikke slikker stoffet, ellers kan de bli forgiftet. De beste er salver og kremer som "Fungoterbin", "Terbinafin", "Nizoral", "Lamisil", "Nitrofungin". Det er også spesielle veterinærsalver: "Yam", "Sulphur-tar", spray "Zoomikol", men de er mer giftige stoffer.

Komplekse preparater

hvordan man behandler herpes hvis det er inne i munnen
hvordan man behandler herpes hvis det er inne i munnen

Ved store lesjoner eller hvis sykdommen ikke reagerer på ekstern behandling, foreskrives komplekse medisiner for oral administrering. De kommer i form av piller og injeksjoner. Noen katteeiere er mer komfortable med piller. Hvis katten motstår og ikke svelger medisinen, kan du gå til veterinærklinikken for behandling for injeksjoner eller gjøre dem selv.

Slike legemidler som "Rumikoz" og "Itraconazole" viser gode resultater. De er tilgjengelige i mikrogranulære kapsler. For en katt med middels vekt er en fjerdedel av kapselen tilstrekkelig. Granulatene søl ut og forstyrrer brødsmulen, hvorpå de svelges av katten i denne formen.

Av injeksjonene er "Griseofulvin" og "Dermicotsid" effektive. De er tilgjengelige i form av injeksjonsvæsker i ampuller på 5 ml. Katten injiseres med ikke mer enn 1-2 ml. Katter injiseres i låret 2-3 ganger i intervaller på 3-5 dager.

Behandling av ringorm kan ta fra 14 dager, i milde tilfeller, opptil to måneder - i alvorlige former for sykdommen.

Anbefalt: