Stafford Hund: Beskrivelse Av Rasen, Karakter, Pleieegenskaper

Innholdsfortegnelse:

Stafford Hund: Beskrivelse Av Rasen, Karakter, Pleieegenskaper
Stafford Hund: Beskrivelse Av Rasen, Karakter, Pleieegenskaper

Video: Stafford Hund: Beskrivelse Av Rasen, Karakter, Pleieegenskaper

Video: Stafford Hund: Beskrivelse Av Rasen, Karakter, Pleieegenskaper
Video: AKC Staffordshire Bull Terrier GCHB Shasta's Easy River, Asher 2024, April
Anonim

Stafford eller American Staffordshire Terrier, refererer til kjemperhunderaser. Disse hundene ble oppdrettet på 1800-tallet ved å krysse en bulldog med en terrier. Dette er en ganske aggressiv rase som krever riktig oppvekst.

Stafford hund: beskrivelse av rasen, karakter, pleieegenskaper
Stafford hund: beskrivelse av rasen, karakter, pleieegenskaper

Beskrivelse av rasen og karakteren

Staffords har et kort, tykt strøk i forskjellige farger. Slike hunder kan være monokromatiske eller flekkete. De preges av styrke og utholdenhet, de kan erobre høye hindringer, klatre med negler og trekke seg opp på sine mektige poter. Disse tetrapodene hopper 2 meter. Høyden når en halv meter, og vekten kan være 30 eller flere kilo. Disse hundene veier så mye på grunn av sin store muskelmasse.

Staffordshire Terrier er aggressiv, men trygg for eierne hvis den er riktig trent. Hunder av denne rasen er ikke bare modige og modige, men også lojale, som terriere. Selv om ansatte kan spille for mye og skade en person, fordi de har slåss blod. Gjennom hard trening vil hunden forstå hvordan den skal oppføre seg for å være en venn og beskytter for eierne og barna deres. I tilfelle fare vil Stafford redde eieren fra både en angripende inntrenger og en hel flokk med løshunder. Det er verdt å merke seg at kvinnelige ansatte er mindre aggressive og ikke har en tendens til å vise seg som ledere, som menn av denne rasen.

Omsorgsfunksjoner

Treningen av dyret må startes før valpen fyller ett år, og helst til og med opptil seks måneder. Under trening må sosialisering gis en spesiell rolle, slik at hunden forstår at ikke alle mennesker rundt ham kommer til å skade henne eller eieren. Først skal du vaksinere valpen, deretter karantene og ta den med til hundens område. Forsikre deg om at Stafford ikke viser overdreven aggresjon, knurring eller rush mot andre hunder. Det er spesielle kurs for trening av hunder av denne rasen, ved hjelp av dem vil du vite hvordan du skal oppføre deg med et kjæledyr.

Pleie av staffordfrakken er ikke vanskelig da den er kort. Pensle den ut med en stiv børste. Hunder av denne rasen elsker vannbehandling. Undersøk hunden din for kutt og skade på huden før du bader. Når de er der, er det bedre å utsette prosedyren. Hvis hunden din lukter vondt etter å ha tatt et bad, kan den være syk. Se veterinæren din for råd. Gå hunden din mer, hold den i bånd og munnkurv.

Staffords er preget av god helse og har praktisk talt ingen disposisjon for arvelige sykdommer. Imidlertid er kreft, døvhet, volvulus, dysplasi, grå stær og leddgikt på listen over potensielle sykdommer. Å bli vaksinert i tide vil hjelpe deg å holde kjæledyret ditt sunt. Staffords kan leve å være 12-14 år gamle.

Hunder av denne rasen trenger ikke spesiell ernæring. De elsker slakteavfall, lever, lam, biff, kyllinghoder og hals. Staffords diett kan omfatte kokt fisk og meieriprodukter, samt havregryn, maisgryn, bokhvete og hvetegryn.

Anbefalt: