Hvordan Behandle Leversykdom Hos En Hund

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Behandle Leversykdom Hos En Hund
Hvordan Behandle Leversykdom Hos En Hund

Video: Hvordan Behandle Leversykdom Hos En Hund

Video: Hvordan Behandle Leversykdom Hos En Hund
Video: Hvordan forebygge øresykdommer hos din hund 2024, April
Anonim

Leveren er et organ involvert i alle viktige prosesser. Det hjelper med å rense blodet, eliminere skadelige stoffer fra kroppen, og tar del i fordøyelsen. På grunn av sin deltakelse i forskjellige funksjoner i kroppen, er dette organet i stand til å gjennomgå en rekke sykdommer. Studier viser at omtrent 3% av sykdommene hos hunder er assosiert med leverfunksjon.

Hvordan behandle leversykdom hos en hund
Hvordan behandle leversykdom hos en hund

Leversykdom hos hunder: årsaker

Leveren har mange funksjoner og samhandler med forskjellige prosesser i hundens kropp. Derfor er dette organet utsatt for de negative effektene av forskjellige faktorer, blant annet er det verdt å fremheve følgende:

- bakteriell infeksjon;

- feil ernæring;

- medisiner;

- traumer;

- misbruk av vaksinasjoner;

- helseskadelige stoffer.

Symptomer på leversykdom hos hunder:

- tap av appetitt og sporadisk oppkast, diaré eller forstoppelse;

- hyppig vannlating og overdreven tørst;

- kronisk vekttap;

sløvhet og nedsatt aktivitet

- hovent mage på grunn av væskeansamling;

- gul farge på øyebollene og tannkjøttet;

- smerter i magen;

- atferdsmessige endringer, som målløs gange og virvel;

- oransje urin på grunn av forhøyede bilirubinnivåer, da galle ikke behandles ordentlig;

avføring er lysegrå.

Leversykdom hos hunder: behandling

Selv om symptomene på leversykdom er milde, kan tidlig behandling redde hundens liv, da leveren er det eneste organet som er i stand til fullstendig regenerering. Ved første mistanke om dyrehelseproblemer, bør du søke kvalifisert hjelp fra en veterinær.

Endringen i kosthold bør sikre produksjon av energi og næringsstoffer som er nødvendig for å forbedre regenerering av leverceller. Kostholdet inkluderer lett fordøyelige karbohydrater, for eksempel ris. I tillegg er det behov for egg. For hunder som spiser tørr mat, er det best å gi en spesiell diettmat. Det daglige kostholdet bør deles i 4-6 små porsjoner.

Siden leveren fungerer for å bryte ned komplekse kjemikalier, vil redusere belastningen på leveren bidra til å redusere forbruket av kjemiske konserveringsmidler og kunstige tilsetningsstoffer. Sukker, sjokolade, bein og tomater bør utelukkes fra dietten til en hund som lider av leversykdom. Daglig inntak av mineraltilskudd og vitaminer kan være veldig gunstig. Det er imidlertid verdt å huske at diettendringer bør være basert på diagnose og blir best diskutert med veterinæren din.

Hvis leversykdommen var forårsaket av en bakteriell infeksjon, vil legen din foreskrive antibiotika. Hvis du har mer alvorlige problemer, som anemi eller kreft, er det nødvendig med ytterligere medisinsk hjelp.

Noen ganger kan homøopatisk behandling samt urtebehandling også brukes til å behandle leversykdom hos hunder. Noen av de naturlige rettsmidlene er i stand til å reparere skadede leverceller og bidra til å avgifte blodet. Med hepatitt A er det nyttig å tilsette forskjellige infusjoner og avkok av urter i hundens vann - streng, salvieblader, oregano, kamille, lakris, blåbær.

En hund som lider av leversykdom, bør føre en rolig og målt livsstil, ikke overarbeid eller nervøs.

For å forhindre leversykdom hos hunder, må du overvåke kvaliteten på fôret. Maten til dyret må være balansert.

Anbefalt: