Hvordan Lage Et Akvariumdeksel

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Et Akvariumdeksel
Hvordan Lage Et Akvariumdeksel

Video: Hvordan Lage Et Akvariumdeksel

Video: Hvordan Lage Et Akvariumdeksel
Video: Garden round table with fountain 2024, Mars
Anonim

Det dekorative akvariet er en ekte dekorasjon av leiligheten. I tilfelle det er kjøpt, er et akvariumdeksel vanligvis inkludert i settet. Men i mange tilfeller - for eksempel når du lager et akvarium selv - må du designe det selv.

Hvordan lage et akvariumdeksel
Hvordan lage et akvariumdeksel

Det er nødvendig

Kryssfiner 3-4 mm tykk, lameller, små negler, dekorativ film, 3 mm tykk glass, bakgrunnsbelysning

Bruksanvisning

Trinn 1

Et akvariumdeksel skal løse flere problemer samtidig. Først av alt er bakgrunnsbelysningslamper installert i den. I tillegg er det ofte montert dekkglass i lokket for å forhindre fordamping av vann.

Bilde
Bilde

Steg 2

Lag først et design for fremtidig omslag. Den kan være rektangulær eller med avfasede front- og bakflater. Velg deretter et materiale, vanligvis kryssfiner eller fiberplate. Skjær ut delene av lokket i henhold til de nødvendige dimensjonene. Koble dem med lameller spikret fra innsiden med små pigger.

hvordan lage et akvarium
hvordan lage et akvarium

Trinn 3

Lokket skal passe over akvariet og dekker omtrent tre centimeter glass på toppen. For å forhindre at den faller under, spikre begrensningsstrimlene med små negler langs omkretsen. Fest lampeholderne på oversiden av lokket, fra innsiden. En eller to lysrør (LB) og en glødelampe på 25-40 W bør installeres, det vil forbedre lysspekteret på grunn av varme gule stråler. Akvariumelektrisk fungerer i miljøer med høy luftfuktighet, så sørg for pålitelige kontakter på alle kretser. Følg sikkerhetsreglene - spesielt, det skal ikke være ledige ledninger, kontakter, lyskilder etc. hvor som helst.

hvordan lage et filter i et akvarium
hvordan lage et filter i et akvarium

Trinn 4

Toppen av lokket skal løftes på hengslene bak. Lag et dekkglass fra to halvdeler, høyre og venstre. Dette vil gjøre det lettere for deg å fjerne dem. Skjær det fremre hjørnet på høyre dekkglass, med sider ca 10 cm, med en glassskjærer. Lim et lite håndtak til det med silikonlim, det kan være et lite stykke glass med glatte kanter. Hullet dekket av denne trekanten vil bli brukt til å mate fisken.

hvordan lage et akvarium
hvordan lage et akvarium

Trinn 5

Sørg for de nødvendige hullene i dekselet til kompressorslangen, varmeledningene osv. På baksiden av dekselet, bor rundt 10 hull med en diameter på 8-10 mm, de er nødvendige for å spre varmen som lampene genererer. Dekk den indre overflaten av lokket med folie. På sideflatene kan du plassere brytere for belysning, lufting, oppvarming. Dekk utsiden med en dekorativ tre-lignende film.

Anbefalt: