Hva Er Fordelene Med Alpefeber

Hva Er Fordelene Med Alpefeber
Hva Er Fordelene Med Alpefeber

Video: Hva Er Fordelene Med Alpefeber

Video: Hva Er Fordelene Med Alpefeber
Video: Hva er fordelen med Flipped classroom? 2024, April
Anonim

Ikke hver birøkter er på grunn av sine fysiske evner i stand til å opprettholde et stort bigård med mange elveblest. Imidlertid har alpefeber de siste årene blitt veldig populære: de krever liten innsats og kostnad.

Hva er fordelene med alpefeber
Hva er fordelene med alpefeber

Denne bikroppen med flere kropper, med en indre dimensjon på 300 x 300 mm, er designet for åtte rammer med automatiske skillevegger. Den har en avtakbar bunn, 12 kasser 108 mm høy, en mater - et tak som fungerer som en luftpute, og et tak som fungerer som en isolator mot overoppheting og hypotermi av reiret. Det trenger ikke isolasjon med matter og puter. Den har bare en nedre inngang, på grunn av hvilken den friske luften som kommer inn i bikupen, varmes opp og stiger, og den fuktige luften synker til bunnen og går gjennom inngangen. I en slik bikube vinterer biene godt selv i naturen. Klubben tilslører alle rammene og beveger seg alltid nedenfra og opp, så det er lettere for dem å varme opp reiret og skape ønsket mikroklima. Det er aldri noen fuktighet eller trekk i bikuben, og hvis biene sover på fullverdige rammer, blir de aldri avskåret fra honningen. Derfor sparer du fysiologisk energi, fôr og dermed en god overvintring med en lett nedsenking. Om våren utvikler disse biene seg raskere, produserer mer honning og blir sjeldre sjeldne.

Takket være de små kroppene er bikuben enkel å dele, noe som gjør den praktisk å bruke - kroppen med honning veier bare 8 kg, og på grunn av den lille størrelsen på bikupen på stedet, når den plasseres i blokker med 4 bikuber med innganger i forskjellige retninger reduseres området nesten fire ganger. Den kan flyttes til et annet sted av en person, så metoden for å holde bier med flere skrog reduserer forlatelse til et minimum.

Anbefalt: