Hvordan Ta Vare På En Husskilpadde

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ta Vare På En Husskilpadde
Hvordan Ta Vare På En Husskilpadde

Video: Hvordan Ta Vare På En Husskilpadde

Video: Hvordan Ta Vare På En Husskilpadde
Video: МАЛЬДИВЫ, которые в самое сердце. Большой выпуск. 4K 2024, April
Anonim

Før du får en skilpadde, en vannfugl eller en landskilpadde, som kjæledyr, må du gjøre deg kjent med reglene for å holde - et dyr som er ganske upretensiøst ved første øyekast trenger nøye pleie.

Hvordan ta vare på en husskilpadde
Hvordan ta vare på en husskilpadde

Det er nødvendig

Skilpadde, terrarium

Bruksanvisning

Trinn 1

For å få en skilpadde, og livet var behagelig og langt, må du være forberedt på det faktum at du må bruke både tid og penger, samt å tildele en viss del av leiligheten din til stedet der terrariet vil å være lokalisert. Dessverre kjøpes skilpadder på land eller vannfugler ofte som leker for barn som ikke er i stand til å gi dyret alt det trenger. Som et resultat møter mange skilpadder uutholdelig død fra sult eller kulde hvis eldre familiemedlemmer ikke griper inn i tide. Derfor, som en firbente venn for et barn, er det bedre å velge andre dyr.

hvordan ta vare på en grønn skilpadde
hvordan ta vare på en grønn skilpadde

Steg 2

Det er behov for et terrarium for å holde skilpaddene hjemme. For øyeblikket, i spesialforretninger, kan du kjøpe forskjellige modeller - glass, tre eller andre materialer. Under ingen omstendigheter skal skilpadder holdes på gulvet - dette kan føre til et kjæledyrs død eller en rekke forskjellige og farlige sykdommer, spesielt i kaldt klima. Temperaturen i terrariet skal være mellom +28 og +30 grader. Det er svært uønsket å ha flere skilpadder av forskjellige arter i samme terrarium.

Hvordan ta vare på en landskilpadde
Hvordan ta vare på en landskilpadde

Trinn 3

Landskilpadder må bades med jevne mellomrom ved å vaske dem med en myk svamp. Vanntemperaturen skal ifølge eksperter være minst +30 grader. Vann kan nå nivået til skilpaddens nakke, det viktigste er at det ikke kan komme inn i dyrets øyne, ører og munn. En ren skilpadde skal tørkes av og sørges for at den ikke plasseres i trekk. Badeskildpadder 3-4 ganger i måneden er vanligvis tilstrekkelig.

havrespirer til skilpadde
havrespirer til skilpadde

Trinn 4

Landskilpaddeeiere må sjekke kjæledyrets klør og nebb innimellom - hvis de ser for voksne ut, og skilpadden er ukomfortabel og ikke kan spise og bevege seg normalt, bør du kontakte veterinæren. Spesialisten vil være i stand til å trimme klør og nebb ordentlig, samt kontrollere tilstanden til skallet. Vanligvis er det ikke nødvendig å ta vare på skallet, bare under smelting er det bedre å smøre det med en spesiell krem. Produktet selges i dyrebutikker.

Anbefalt: