Hvordan Starte Birøkt

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Starte Birøkt
Hvordan Starte Birøkt

Video: Hvordan Starte Birøkt

Video: Hvordan Starte Birøkt
Video: Hvordan starter jeg med bier? 2024, April
Anonim

Birøkt er en verdig og interessant okkupasjon. Med hjelpen kan du gi familien din honning, propolis og pollen, og hvis du legger flere elveblest, kan du begynne å selge disse produktene. Viktigst, hvis du bestemmer deg for å starte biavl, må du elske bier. De er smarte og interessante insekter.

Bier er smarte og hjelpsomme insekter som er morsomme å se på
Bier er smarte og hjelpsomme insekter som er morsomme å se på

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem hvorfor du trenger å avle bier. Hvis du forventer å produsere honning bare for familien din, vil 2-4 elveblest være nok. Men hvis du vil tjene litt mer, trenger du 10-15 biekolonier eller mer.

er det mulig å ha bier i juli
er det mulig å ha bier i juli

Steg 2

Det er nødvendig å velge et sted der bigården skal ligge. Det beste er hvis terrenget er fjellaktig eller kupert, og avhengig av høyden og oppvarmingen fra solen, vil de samme plantene blomstre på forskjellige tidspunkter, noe som gjør at bier kontinuerlig kan samle pollen fra dem. Bier flyr bort fra bikuben i en avstand på ca. 2 km, og hvis terrenget er ujevnt, øker området de dekker. Du bør ikke velge et sted der det allerede er andre bigårder i nærheten. Bier kan begynne å stjele honning, smitte av sykdommer fra andre bier, etc. I alle fall vil honningutbyttet synke både for deg og for din neste. Det er ikke nødvendig å ha for mange biekolonier i ett område; det er nødvendig at antallet deres er mindre enn honningsamlingen på territoriet.

hvordan holde bier
hvordan holde bier

Trinn 3

Det er flere typer elveblest, avhengig av hva du skal bruke dem til. Fra noen elveblest er det lettere å samle honning, fra andre propolis. Bi raser varierer også. Rådfør deg med erfarne birøktere for å finne de beste alternativene.

hvordan holde en slange hjemme
hvordan holde en slange hjemme

Trinn 4

Du trenger inventar for å opprettholde en bigård. For første gang må du ha en røyker, en meisel, en boks for rammer og selve rammene, et nett, en sverm, for å fange en sverm, fundament og ledning og en kniv. Du trenger også en honningavsug - en enhet for å pumpe ut honning. Dette er en ganske kostbar ting, så hvis du kan, kan du låne den en stund, og så kan du kjøpe deg en ny. Når du fortsetter, vil du se at det er andre beholdninger du trenger, men disse blir vanligvis kjøpt i prosessen.

Trinn 5

Sørg for å ha et førstehjelpsutstyr i bigården. Det bør inkludere medisiner for førstehjelp for de som er stukket. Hvis du har naboer, fortell dem hvor førstehjelpsutstyret er i tilfelle de trenger det når de biter og du ikke er der.

Trinn 6

For biavl trenger du spesielle klær: lett, tett og bite-bevis, og selvfølgelig et ansiktsnett! Bier kan svi hvor som helst, inkludert i øyet, fra et biestikk kan du miste synet. Det er best for nybegynnere å bruke gummihansker eller ikke. Erfarne birøktere jobber ofte uten dem, men de vet allerede hvordan de skal håndtere bier.

Anbefalt: