Er Det Mulig å Forgifte Lopper For En To Måneder Gammel Valp

Innholdsfortegnelse:

Er Det Mulig å Forgifte Lopper For En To Måneder Gammel Valp
Er Det Mulig å Forgifte Lopper For En To Måneder Gammel Valp

Video: Er Det Mulig å Forgifte Lopper For En To Måneder Gammel Valp

Video: Er Det Mulig å Forgifte Lopper For En To Måneder Gammel Valp
Video: Лучший байпасный сучкорез 2021 года | Руководство по покупке байпасного сучкора 2024, April
Anonim

En omsorgsfull eier vil neppe tolerere et kjæledyr med lopper i ull ved siden av seg. Noen avlaster dyret fra disse insektene ved hjelp av folkemedisiner, og noen ved hjelp av dyre medisiner. Og det hender ofte at eierens gode intensjoner blir til alvorlige helseproblemer for valpen.

Er det mulig å fote lopper for en to måneder gammel valp
Er det mulig å fote lopper for en to måneder gammel valp

Hvor kommer lopper fra?

Lopper kan dukke opp i et kjæledyr, selv om han får den beste pleien, og han sjelden går ved siden av løsdyr. For eksempel kan en hund "fange" lopper på stedet der en loppekatt eller hund gikk kort før den. Faktum er at slike blodsugere er i stand til å overleve lenge på bladene av trær, blant fallne blader og i gresset. Og i jakten på en matkilde, det vil si et dyr, kan de reise ganske store avstander. Lengden på et hopp av en loppe kan nå 350 mm, og i høyden hopper de så mye som 250 mm, det vil si at det koster dem ingenting å ta igjen og klatre selv på en stor hund. I tillegg kan loppelarver komme inn i huset der dyret bor, på sålesko eller eierens klær. Og hvis et voksent dyr kan kvitte seg med lopper ved å behandle ullen med spesielle veterinærpreparater, som inkluderer aggressive kjemikalier, bør det ikke tas slike tiltak i tilfelle insektangrep av en to måneder gammel valp.

Hvordan bli kvitt lopper i en valp

I en tidlig alder tolererer ethvert dyr tilstedeværelsen av lopper i pelsen veldig hardt, og hunder er ikke noe unntak. I en alder av to måneder er valpen ennå ikke i stand til å takle blodsugende insekter selv, i liten grad. Dessuten kan han rett og slett ikke forstå hva som gir ham en slik angst, og villede sin herre med klagende sutring, tap av appetitt. Ofte ligner symptomene på loppeangrep hos valper den første fasen av en slags sykdom, og eierne mistenker ofte ikke engang at kjæledyrets ubehag er forårsaket av blodsugende insekter.

Hvis det finnes lopper i pelsen til en to måneder gammel valp, må du umiddelbart treffe tiltak for å ødelegge dem. Du kan bruke folkemedisiner hvis antall insektindivider ennå ikke er stort, for eksempel med keremvann. Med en stor opphopning av lopper i valpens pels, er det nødvendig å ta mer alvorlige tiltak. Det enkleste alternativet er å bruke en spesiell loppesjampo som du kan kjøpe på en veterinærklinikk eller spesialforretning. Det er nødvendig å bruke produktet nøyaktig i henhold til vedlagte instruksjoner, og etter bruk skal valpens kappe skylles grundig med rennende vann og tørkes umiddelbart. Denne behandlingen må gjentas minst 3 ganger.

Det anbefales ikke å bruke loppedråper eller krager for å bli kvitt insekter i to måneder gamle valper, da de kan slikke produktet fra kroppen eller fjerne og tygge på kragen, noe som kan føre til alvorlig forgiftning.

Hvordan forhindre lopper i valpen din

Men det er best å ikke fjerne lopper fra valpen, men å forhindre at de ser ut. Forebyggende tiltak er mye lettere å gjennomføre, fordi det er nok bare å regelmessig inspisere pelsen hans, vaske sengetøyet i varmt vann med tilsetning av enkelt tøy eller babysåpe og stryke det etter vask med varmt strykejern. I tillegg er det nødvendig å behandle rommet der kjæledyret bor med desinfeksjonsmidler.

Anbefalt: