Grunnleggende Kommandoer: Hva Skal Du Lære Valpen Din Først?

Innholdsfortegnelse:

Grunnleggende Kommandoer: Hva Skal Du Lære Valpen Din Først?
Grunnleggende Kommandoer: Hva Skal Du Lære Valpen Din Først?

Video: Grunnleggende Kommandoer: Hva Skal Du Lære Valpen Din Først?

Video: Grunnleggende Kommandoer: Hva Skal Du Lære Valpen Din Først?
Video: Lær hvalpen kommandoen sit 2024, April
Anonim

Å trene en hund eller ikke er et personlig spørsmål til eieren. Men det er grunnleggende kommandoer, uten hvilke det vil være ganske vanskelig for en person og hans kjæledyr å leve. Disse kommandoene er nødvendige for en hund av alle raser, fra York til Alabai. Så hva er det første du begynner å lære valpen din?

Grunnleggende kommandoer: Hva skal du lære valpen din først?
Grunnleggende kommandoer: Hva skal du lære valpen din først?

Du kan begynne å trene en valp fra du er 1, 5 måneder gammel. Undervisningsteam kan gjøres ved hjelp av en hundefører eller uavhengig. Før du begynner å trene, må du tilberede en godbit: hard ost, kokt kjøtt, hundepølser, tørket slakteavfall, et eple osv. Hvis godbiten ble kjøpt i en dyrebutikk, er det viktig at den passer til valpens alder. Det er også verdt å være oppmerksom på størrelsen på bitene: en valp som er for stor blir fort mett og mister interessen for trening, og for små faller ut av munnen. Det vil være optimalt å tilberede en ert-størrelse godbit.

Kommandoen "til meg"

Det anbefales å begynne å trene hjemme eller på et stille sted på gaten, borte fra mennesker, kjøretøy og steder der andre hunder går. Algoritmen for å lære et team ser ut slik:

  1. La valpen gå fritt eller løsne den lange båndet (det er ønskelig at båndlengden er 5 meter eller mer);
  2. Trekk valpens oppmerksomhet (ring, klapp i hendene, vink hendene, sett deg ned eller begynn å løpe vekk);
  3. Så snart valpen løp til eieren, si kommandoen "til meg" (du kan erstatte den med "her", "kom hit" eller et hvilket som helst annet ord);
  4. Ros valpen sjenerøst: gi en godbit.

Dermed må valpen forstå at hver gang han nærmer seg eieren på kommando, får han en belønning og glede. Derfor bør du under ingen omstendigheter skjelle ut hunden og straffe den fysisk hvis den ikke passer på kommando. Slike tiltak vil føre til den stikk motsatte effekten. Hunden vil unngå eieren, og vite at hvis han fanger den, vil han straffe den.

Bilde
Bilde

Legg kommandoen

Hvis eieren ikke vil at valpen skal sitte på kjøkkenet under måltidet og tigge, eller komme i veien under rengjøringen, eller klatre på de polstrede møblene, bør han lære barnet kommandoen "sted". Algoritme for å lære et team:

  1. Ta valpen ved kragen eller båndet;
  2. Sett en godbit på matten slik at valpen kan se den, men ikke når den;
  3. Si "sted" til valpen og la ham gå. Så snart han tar tak i godbiten, ros sjenerøst;
  4. Gjenta punkt 3, trekk deg gradvis tilbake ett trinn.

Hvis valpen kjenner kommandoen om å "legge seg ned", kan du komplisere "stedet". I dette tilfellet, når valpen lærer å gå til kullet i en avstand på 10-12 trinn, vil han motta et ekstra godbit for å ligge på det. Algoritmen er som følger:

  1. Ta valpen ved kragen eller båndet;
  2. Sett en godbit på matten;
  3. Flytt deg 10-12 trinn vekk fra kullet, kommander”sted” og slipp valpen;
  4. Ros når han tok et stykke, befaler å "legge seg ned", vent til valpen legger seg på sengetøyet, behandle ham med en godbit igjen.

Og så gjenta til babyen lærer kommandoen.

Bilde
Bilde

"Fu" -kommandoen

Ideelt sett bør eieren forhindre at valpen viser uønsket oppførsel. Men hvis det likevel er tilfeller der valpen oppfører seg "ikke i henhold til reglene", for eksempel begynner å leke med eierens sko, prøver å stjele mat fra bordet eller prøver kattemat fra andres bolle. "Fu" -kommandoen vil hjelpe i slike situasjoner.

Klassiske treningskurs antyder bruk av fysisk straff for å trene denne kommandoen. Denne undervisningsmetoden er ikke effektiv. For eksempel så en valp et bein i gresset og bestemte seg for å spise det. Eieren, som merket dette, svinger for å slå valpen. Vil valpen trille et bein? Nei, han vil prøve å svelge den så snart som mulig, som han vil få en myk bunn for. Vil han slutte å plukke etter å ha mottatt straffen? Nei, han vil enten gjøre det mer umerkelig, eller hver gang enda raskere. Faktum er at øyeblikket han tygger og svelger beinet er en kraftig forsterkning av denne oppførselen.

Derfor er det så viktig å forhindre at valpen manifesterer seg. For eksempel, hvis en valp prøver å ta et stykke fra gulvet, vil læringsalgoritmen for "fu" -kommandoen være som følger:

  1. Så snart valpen strekker seg etter brikken, blokkerer du veien;
  2. Vent til valpen begynner å trekke seg tilbake;
  3. I øyeblikket av retrett, kommando "fu" og gi en godbit som er mer verdifull enn brikken på gulvet.

Dermed forstår valpen at ved å gi opp et stykke får han en mer verdifull "premie".

Bilde
Bilde

Under trening er det viktig at eieren av valpen er tålmodig og konsekvent, og viktigst av alt, ikke brytes ned på noen måte. For at valpen skal kunne mestre kommandoer så raskt som mulig, bør trening være et morsomt og spennende spill for ham.

Anbefalt: