Å Gå Med Hunden: Fordeler Og Ulemper

Innholdsfortegnelse:

Å Gå Med Hunden: Fordeler Og Ulemper
Å Gå Med Hunden: Fordeler Og Ulemper

Video: Å Gå Med Hunden: Fordeler Og Ulemper

Video: Å Gå Med Hunden: Fordeler Og Ulemper
Video: Stemmen I Natten Og Andre Grøsserhistorier CD1 2024, April
Anonim

For mange mennesker har hunder mistet sin status som kjedevakt, og blitt sanne lojale venner og familiemedlemmer. Derfor, når en går på tur, tenker mange hunderavlere på om de skal ta med seg kjæledyret sitt. På den ene siden vil jeg dele med en venn gleden over å gjenforenes med naturen, og på den andre siden er det skummelt at hunden vil gi mange problemer.

Å gå med hunden: fordeler og ulemper
Å gå med hunden: fordeler og ulemper

Det anbefales at du rådfører deg med veterinæren din før du bestemmer deg for om du skal ta med deg hunden eller la den være hjemme. Spesielt hvis du planlegger en lang tur i 1-2 uker. Veterinæren vil vurdere hundens helse og gi alle nødvendige anbefalinger, inkludert ernæringsråd under fotturen.

Hvis veterinæren ga en konklusjon om at kjæledyret er sunt og tåler langvarig fysisk anstrengelse, er det verdt å vurdere fordeler og ulemper ved en fellestur før du tar en endelig beslutning.

Bilde
Bilde

Fordeler med å gå med hunden din

  1. Du trenger ikke lete etter noen å la hunden være hos. Ikke alle hundeeiere har nære venner eller slektninger som er glade for å ønske en lurvet gjest velkommen. Å bo på hotell for dyr er for det første veldig dyrt, og for det andre kan det føre til alvorlig stress hos hunden, noe som negativt påvirker helsen. Betalt overeksponering, selv om det gjør det mulig for kjæledyr å bo i et mer hjemmemiljø, utelukker ikke feil behandling.
  2. Den positive effekten av langvarig fysisk aktivitet på hundens helse. En flerdags tur gjør at kjæledyret ditt kan løpe fritt, lære nye lukter, velte seg i gresset, etc. Etter en så aktiv spasertur har hunder vanligvis ikke styrke til skitne triks, og når de kommer hjem, vil de i flere dager til å være tilfreds med å sove uten bakben.
  3. Muligheten til å besøke hunden i de elementene som er kjent for henne. Hunder, selv om de bor i store og støyende storbyområder, føler seg alltid harmoniske i naturen. De trenger ikke spesiell opplæring i form av utstyr og sikkerhetsinstruksjoner. De befinner seg i sitt naturlige miljø, vet hvordan de skal oppføre seg, og kan se farer alene. Det er imidlertid unntak.
  4. Styrke båndet mellom eieren og kjæledyret hans. I hverdagen klarer ikke en person å tilbringe flere dager på rad i nær kommunikasjon med kjæledyret sitt. Turen gir deg muligheten til å nyte naturen sammen, utforske området, sole deg ved bålet eller sove i en omfavnelse i samme telt. Alt dette fører til bedre forhold og økt tillit til hverandre.
  5. Hunden kan bli personlig assistent på fottur. Noen erfarne hunderavlere bruker kjæledyrene sine som hjelpere. De tar for eksempel på seg en spesiell ryggsekk og overfører en del av lasten dit. For noen hjelper hunder med å klatre opp i fjellet ved hjelp av en spesiell sele og bånd. Men for dette er bare hunder av store og hardføre raser egnet.
Bilde
Bilde

Ulemper med å vandre med hunder

  1. Uforutsigbar oppførsel fra hunden. I feltforhold, fra en overflod av følelser og økt aktivitet, kan til og med en lydig hund begynne å oppføre seg dårlig: bjeff på alle møtende turister, jage fugler og ekorn, stjele andres mat, slutte å svare på kommandoer. Derfor er det viktig å være tålmodig og klar for hva som helst.
  2. Vanskeligheter med transport til lanseringsstedet. Hvis du må komme til startpunktet med offentlig transport, kan det være problemer med transport av hunden. Noen transportører krever at hunden transporteres i spesielle transportører. Og dette er en ekstra belastning i en allerede tung ryggsekk.
  3. Ernæringsproblemer for hunden din på campingturer. Å ta hundemat i et par dager er ikke så vanskelig. Men for en uke er en annen sak. I tillegg vil elskere av naturlig mat måtte gå i puslespill i lang tid over hvordan og i hvilken form de må ha med seg en ukes forsyning med kjøtt og slakteavfall til hunden.
  4. Behovet for å hjelpe hunden med å overvinne hindringer. Ikke alle hunder kan krysse en bekk eller en tynn bro, hoppe over en kampestein eller klatre på en stein. Derfor må eieren hjelpe, noe som vil kreve ekstra fysiske kostnader. Derfor bør du ikke glemme det og beregne styrken din.
  5. Behovet for å bære hunden i armene dine. Noen små raser, selv om de er for aktive i hverdagen, takler ikke alltid langvarig fysisk aktivitet. Derfor må eierne, under lange turer, bære dem på hendene, eller i spesielle stropper eller ryggsekker.
  6. Ikke alle deltakerne på turen kan med glede akseptere en lurvet kamerat i laget. Noen er redd for hunder, noen lider av allergi, og noen liker dem rett og slett ikke. Hvis minst ett gruppemedlem er mot en hund på fottur, er det bedre å la den være hjemme. Økt fysisk aktivitet og akkumulert tretthet vil forsterke harmen, og føre til konflikt i gruppen.
Bilde
Bilde

Hvis eieren likevel bestemte seg for å ta med seg hunden på turen, anbefales det å begynne å trene hunden noen dager før start. Prøv for eksempel å gå mer og mer avstand hver gang, eller gå med henne en lang tur i skogen eller i marka, eller ta en piknik i naturen. Så eieren vil være i stand til å vurdere hennes fysiske evner og analysere oppførselen hennes, som gjør at hun kan ta en endelig beslutning.

Anbefalt: