Hvordan Kolibrierunger Blir Født

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Kolibrierunger Blir Født
Hvordan Kolibrierunger Blir Født

Video: Hvordan Kolibrierunger Blir Født

Video: Hvordan Kolibrierunger Blir Født
Video: ЛИТВИНЕНКО - Оп, Мусорок (R.I.P Giorgi Tevzadze) 2024, April
Anonim

En fantastisk skapning, den minste fuglen i naturen, og en av de vakreste. Som de kaller det: og en smaragdhals og en flygende ametyst og ildtopas. Og det handler om kolibrier.

Hvordan kolibrierunger blir født
Hvordan kolibrierunger blir født

Alt om kolibrier

Det høres kanskje rart ut, men kolibrier er overraskende upretensiøse. Disse søte, bittesmå, sofistikerte skapningene skaper ikke mye bry når det gjelder fôring. Faktisk, i tillegg til blomsternektar, som mye allerede er skrevet om, spiser de alle slags insekter i store mengder.

Utrolig nok tillater kolibriens vinger det ikke bare å sveve i luften, men også fly bakover, bevege seg i hvilken som helst retning. Fuglen klaffer sine relativt korte vinger med en utrolig frekvens, opptil 50-70 klaffer per sekund! Det er ikke mindre påfallende at kolibrier under vandring er i stand til å reise opptil 850 kilometer uten å lande.

Når de holdes i fangenskap, blir kolibrier raskt temmet og observerer mennesker og deres handlinger med skjult interesse. Hummingbirds spiser nesten kontinuerlig, og derfor må maten være tilgjengelig til enhver tid.

Honning med vann er bra som midlertidig mat, men det er ikke egnet for permanent mat. Ideell for fôring av kolibrier er en ernæringsformel som består av kokt melk, vann, sukker, buljong og noen få dråper sirup.

For at en kolibri som sitter i et bur skal ha konstant tilgang til mygg, er det nødvendig at de flyr til den. Ferskengroper eller bananskall er ideelle for dette.

Midgene vil sikkert ankomme og vil glede fuglen i alle henseender.

Fødsel av kyllinger

Kolibrier, til tross for størrelse, er normale fugler, og i likhet med sine større slektninger legger de egg. De ruver dem og klekker ut kyllinger.

Den eneste forskjellen fra større fugler er at det er nødvendig å mate babykyllingen kontinuerlig. Foreldre gir babyene mat hvert 15. - 20. minutt. Hvis noe ekstraordinært skjer, er til og med en førti minutters pause nok til å sette dama på randen av liv og død.

Stoffskiftet hos kolibrier er så høyt at mat må være tilstede ikke bare regelmessig, men også i tilstrekkelige mengder. Merkelig nok, men i dette tempoet i livet og ernæringen sover kolibrier om natten. Dessuten er det ganske vanskelig å vekke dem.

Kolibrier, som andre fugler, elsker å sole seg i solen. Men når du holder en fugl i et bur, er det viktig at en del av den er i skyggen. Kolibrier må med jevne mellomrom skjule seg der fra solstrålene. Det samme gjelder kolibrierkyllinger. Dessverre synker antallet av disse søte små fuglene stadig, og årsaken til dette er bruken av plantevernmidler.

Anbefalt: