Det Er Selvmordsdyr

Innholdsfortegnelse:

Det Er Selvmordsdyr
Det Er Selvmordsdyr

Video: Det Er Selvmordsdyr

Video: Det Er Selvmordsdyr
Video: TOP 6 Dyr Der Begik Selvmord 2024, April
Anonim

Selvmord er frivillig å ta sitt eget liv. Årsakene til en slik handling hos mennesker kan være psykisk sykdom, tap av mening i livet, forfølgelse av fiasko og ydmykelse av andre, tap av en kjær. Disse reaksjonene er iboende hos mennesker, men jeg lurer på om det har vært tilfeller av selvmord i dyreriket?

Det er selvmordsdyr
Det er selvmordsdyr

Lemmings

En ganske utbredt myte er at lemminger en gang i noen år krøller seg i flokk for å følge lederen til en klippe eller vannbarriere, der deres frivillige død venter. Slike handlinger er angivelig rettet mot å redusere den ekstremt økte bestandsstørrelsen og beskytte arten mot utryddelse. Imidlertid foretrekker disse små dyrene å leve alene, har ikke leder og svømmer bra. De siste observasjonene fra forskere har vist at den kraftige nedgangen i antall lemminger ikke skyldes dyre selvmord. Under overfylte forhold blir menn mer aggressive og begynner å drepe unger, og regulerer dermed antall individer.

Hvaler

Et trist syn - flere store majestetiske skapninger ligger på bakken og dør under vekten av sine egne kropper. Hvaler skylles i land i mange deler av verden, enkeltvis eller i grupper. Forskere synes det er vanskelig å nevne den eksakte årsaken til denne oppførselen, men de mener at poenget her ikke er et ønske om å begå selvmord. "Mistenkte" er støy fra ubåter, funksjonsfeil i det magnetiske kompasset til dyr og sykdommer. Disse faktorene kan forårsake desorientering av dyr, som et resultat av at de havner på land.

Tilfeller av hvaler som ble kastet på land ble registrert i det gamle Hellas, så det er umulig å klandre bare moderne teknologi for dette.

Zombie dyr

En gresshoppe som hoppet inn i en dam og druknet der, eller en maur som utgav seg for å være et bær slik at fuglene ville plukke det opp - er det ikke selvmord, og, i tilfelle av den samme mauren, oppfunnet med en god del fantasi. Imidlertid oppfører insekter seg ikke på denne måten frivillig. De blir tvunget av parasittene som har okkupert kroppen deres. I tilfelle av gresshoppen, er den skyldige larven til hårormen. En voksen orm trenger vann der den kan reprodusere seg, så den tvinger eieren til å levere den dit. Og nematoder som lever i unge amerikanske maur trenger å komme inn i fuglekroppen for å fullføre syklusen. Derfor gjør de ryggen til vertene sine røde, som bær, og får dem til å sitte flegmatisk på grenene, i stedet for å prøve å unnslippe når fare oppstår.

Ofte endrer parasitter ikke bare oppførselen til verten deres, og skyver ham i hjel, men får dem til å beskytte sine avkom før døden.

Mystisk

Ikke alle tilfeller av dyrs død, som minner om selvmord, har blitt forklart av forskere. For eksempel er det i Skottland en bro som heter Overtown, hvor hunder regelmessig hopper. De fleste faller fra en femten meters høyde ved hundens død, men noen vedvarende selvmord har gjort det to ganger.

Anbefalt: