Hvordan Kurere En Hund Fra Lopper

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Kurere En Hund Fra Lopper
Hvordan Kurere En Hund Fra Lopper

Video: Hvordan Kurere En Hund Fra Lopper

Video: Hvordan Kurere En Hund Fra Lopper
Video: Hvordan påfører man en loppekur? 2024, April
Anonim

Hunder får lopper av flere grunner. Den vanligste er nærkontakt med gatehunder. Lopper kan imidlertid komme på hunden under en tur, eller de kan føres inn i huset av eieren selv på skoene. Du kan kvitte deg med bitende insekter på en rekke måter.

Hvordan kurere en hund fra lopper
Hvordan kurere en hund fra lopper

Hvordan vite om hunden din har lopper

hvordan du fjerner lopper fra en hund
hvordan du fjerner lopper fra en hund

Før du starter behandlingen, bør du sørge for at lopper faktisk er tilstede på hunden. Insekter absorberes i dyrets hud, så riper og sår bør være de første advarselsskiltene. Hushunden blir irritabel, prøver hele tiden å fange noe i pelsen med tennene og kløen. Det er nok å sjekke underjakken ved å spre den med fingrene flere steder for å se svarte eller brune småkryp raskt løpe mellom hårene.

Lopper kan forårsake et kjæledyr ikke bare ubehag, men også forårsake alvorlige smittsomme sykdommer. Før du bruker loppemedisiner, er det bedre å konsultere en spesialist.

Krage og loppesjampo

hvordan du fjerner lopper fra en liten valp
hvordan du fjerner lopper fra en liten valp

En loppekrage er et effektivt middel for å beskytte mot parasitter, men den kan ikke brukes som medisin. Slike forebyggende tiltak brukes til valper, sunne eller kurerte dyr. Den største fordelen med en loppekrage er dens ganske lange virkningsperiode - fra 3 måneder til et år.

Situasjonen er lik sjampo. Produktet hjelper til å mette hundens pels under vasking med spesielle komponenter som forhindrer utseende av lopper. Imidlertid kan det hende at sjamponering ikke fungerer, eller det kan være nødvendig med flere repetisjoner. Du kan prøve å fjerne lopper med kompleks forbedret beskyttelse. For eksempel hvis du samtidig behandler hundens kappe med sjampo, loppespray og samtidig tar på en spesiell krage.

Loppedråper og spray

fjern lopper fra en hamster
fjern lopper fra en hamster

De mest effektive behandlingene for lopper hos hunder er dråper og spray. Stoffet dryppes eller sprayes på dyrets manke og gnides grundig. Legemidlene trer i kraft nesten umiddelbart.

De viktigste fordelene med loppedråper og sprayer er ufarlig for dyret, rask effekt på parasitter, brukervennlighet, fravær av allergiske reaksjoner og sikre maksimal beskyttelsesperiode.

De fleste eksperter anbefaler å bruke loppedråper og spray i kombinasjon. Dermed utføres loppefjerning raskt og effektivt.

Etter å ha behandlet hundens hår med dråper, spray og løsninger, dør de fleste loppene den første dagen, og mer vedvarende parasitter - innen 2-3 dager.

Spesielle løsninger for lopper

hvordan man behandler lopper
hvordan man behandler lopper

For maksimal behandling av hundens pels fra lopper brukes ofte spesielle løsninger produsert i små rør eller ampuller. Essensen av slik behandling ligger i det faktum at når stoffet oppløses i en viss mengde vann og behandles med sammensetningen av hundens kropp, dreper agenten ikke bare loppene som er til stede, men forhindrer også deres videre utseende.

Løsninger må brukes med stor forsiktighet. En persons hender og kropp må beskyttes under prosedyren. Inntil kappen er helt tørr, er det bedre å ikke kontakte hunden og legge bort lekene.

Anbefalt: