Hvordan Behandle Fugler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Behandle Fugler
Hvordan Behandle Fugler

Video: Hvordan Behandle Fugler

Video: Hvordan Behandle Fugler
Video: JEG HAR LÆRT MIN FUGL AT SIGE “TRUCKER FINN" 2024, April
Anonim

Fugler behandles på samme måte som mennesker - med medisiner av kjemisk opprinnelse eller preparater laget av medisinske urter og planter. Men siden fugler ofte er allergiske mot antibiotika, er det bedre å behandle dem med mer naturlige preparater laget av planter. De kan være i en mer konsentrert form enn i naturen.

Hvordan behandle fugler
Hvordan behandle fugler

Bruksanvisning

Trinn 1

Ta en nærmere titt, observer kjæledyret. Hvis fuglen er sunn, skal den ha ren fjærdrakt tett presset mot kroppen, rene klare øyne, en god reaksjon på det ytre miljøet, lyder, den synger og sender ut samtaler, den bader mye og med glede. Hvis en fugl sitter på en abbor på begge potene med halvt lukkede øyne og ikke reagerer på lyder, sover, gjemmer hodet under vingen, selv om dagen, er det grunn til alarm. Andre tegn på sykdommen kan være kortpustethet, slimutslipp fra neseborene, svak eller tvert imot ublu appetitt.

hvordan man skal skrelle av midd fra papegøyer
hvordan man skal skrelle av midd fra papegøyer

Steg 2

Bestem årsaken til sykdommen. En fugl kan bli syk av en hvilken som helst faktor eller fra en kombinasjon av flere, ugunstige faktorer inkluderer dårlig eller upassende fôring, feil vedlikehold, og fuglen kan også lide av blåmerker, sår, virus, flått, insekter, etc. Alle sykdommer kan klassifiseres på grunn av deres forekomst som smittsom (smittsom), invasiv (parasittisk) og ikke-smittsom.

behandle en papegøye
behandle en papegøye

Trinn 3

Hvis fuglen holdes innendørs, kan det hende den ikke har nok ultrafiolett stråling. Du kan kjøpe en kvikksølvkvartslampe fra en medisinsk butikk og slå den på innendørs i ønsket "dosering", og sørg for at det ikke faller direkte lys på fuglen. Ultrafiolett stråling vil bidra til å øke motstanden mot infeksjoner og forkjølelse. Fugler bør holdes ved en konstant lufttemperatur som passer for dem. Hypotermi eller overoppheting kan føre til svakhet og sykdom.

Hvordan behandle pest hos fugler
Hvordan behandle pest hos fugler

Trinn 4

Hvis fuglen har feil molt, oppstår det skallede flekker på grunn av at fjærene faller ut, og nye ikke vokser - forkorte dagslysetimene til 9 timer og mate fuglens grønne fôr og fôr som inneholder svovel (havregryn, kyllingeggehvite, cottage cheese)

hvorfor har papegøyen lukkede øyne
hvorfor har papegøyen lukkede øyne

Trinn 5

Ikke overfôr fugler, spesielt fet mat, ellers kan de bli forstoppede. Hvis fuglen setter seg ned som for ekskrementer og rister halen, men ikke kan tømme tarmene på noen måte, legger du et par dråper vaselinolje i nebbet og i cloacaen, er ricinusolje også egnet. Hvis fuglen tvert imot lider av diaré, utelukker grønn mat en stund, gir den voldtekt, raps eller litt valmue.

gamavitt mot diaré er et godt middel mot papegøyer
gamavitt mot diaré er et godt middel mot papegøyer

Trinn 6

Administrer medisiner. For å forhindre at fuglen lukker nebbet, stikker du pinnen over den før du gir medisinen.

Trinn 7

Det er ikke overraskende at fugler også kan bli syke av nervesykdommer, for eksempel nevroser. Dette skyldes langvarig eksponering for traumatiske faktorer eller andre sykdommer og infeksjoner. Fuglen gjør de samme bevegelsene langs en konstant bane og sitter til og med på samme sted. Det roer seg litt, reduserer graden av nervøs spenning. En slik "pasient" bør få et ekstrakt av Eleutherococcus, tinktur av ginseng, valerian eller kamilleblomster. La henne komme ut av buret, la oss fly. Hvis du holder henne i et bur, henger et speil, en bjelle eller en rasling der inne, vil de distrahere henne fra hennes nervøse tilstand.

Trinn 8

Fugler kan bli syke med et mye bredere spekter av sykdommer med helt menneskelige navn, i dette tilfellet er det bedre å kontakte veterinær for kvalifisert hjelp.

Anbefalt: