Hvilke Planter Hjelper Til Med å Behandle Kjæledyr

Hvilke Planter Hjelper Til Med å Behandle Kjæledyr
Hvilke Planter Hjelper Til Med å Behandle Kjæledyr

Video: Hvilke Planter Hjelper Til Med å Behandle Kjæledyr

Video: Hvilke Planter Hjelper Til Med å Behandle Kjæledyr
Video: Самые СТРАННЫЕ ФАКТЫ, которые ТЫ ЗНАЕШЬ | апвоут реддит 2024, April
Anonim

Kjæledyrene våre blir ofte syke. Men for behandlingen deres vil man ikke alltid bruke medisiner. I dette tilfellet vil medisinske planter som kan høstes på gaten, i marken, i skogen eller langs elver og innsjøer bidra til å takle.

Hvilke planter hjelper til med å behandle kjæledyr
Hvilke planter hjelper til med å behandle kjæledyr

Fordelene med medisinske planter har vært kjent i lang tid og overføres fra generasjon til generasjon. Mennesket har lært å takle sykdommer og plager ved hjelp av folkemedisiner. Men det er planter som kan helbrede kjæledyr. Det ser ut til at noen av dem vokser ved siden av husene våre, men få mennesker vet om deres nyttige egenskaper.

Planter for behandling av kjæledyr

Dens medisinske egenskaper hjelper til med å behandle forkjølelse hos kjæledyr. Saft tilberedes av viburnum eller bare helles med varmt vann og sukker. Som sådan kan den gis tre ganger om dagen. Store dyr - 200 g, og små dyr - 30 g. Kalina lindrer perfekt feber og lindrer hoste. Det hjelper også med fordøyelsesbesvær. Viburnum-frukt høstes umiddelbart etter den første frosten om høsten.

Denne planten hjelper kyllinger med å bli kvitt ormer og diaré. For å gjøre dette blir de modne kjeglene, som enebæren multipliserer med, malt og gitt til kyllingene som et tilsetningsstoff til hoveddietten.

Denne planten har mange gunstige egenskaper og kvaliteter. Et avkok tilberedes fra røra av burdock i et vannbad i 15 minutter, og fortynner dem med vann 1:10 (1 del røtter og 10 deler vann). Det er gitt for nyresykdom hos kjæledyr, ledd, dermatitt og ødem. Burdock frigjør kroppen fra giftstoffer, renser blodet perfekt og forbedrer hudens og pelsens generelle tilstand. Store dyr får 20 g buljong, små 5 g hver. Friske klisblader hjelper også kyr. De påføres juret for hematom og skader. Burdock røtter høstes før blomstring og tørkes ved å skjære i biter. De tilsettes vegetabilsk olje 1: 5 og oppbevares i en måned i et mørkt rom. Denne infusjonen brukes til å behandle brannskader, hudutslett eller områder med skallethet.

Det er ment for kjæledyr som et vitamin. Rowan eltes og dampes deretter med kokende vann i 2 timer. I denne formen har den en avføringsmiddel og vanndrivende effekt. Rognebær høstes på begynnelsen av vinteren etter den første frosten. Så blir de tørket og tørket.

Etter høsting må nypene tørkes godt. Deretter tilberedes en infusjon fra den. For å gjøre dette knuses tørre rose hofter og helles med kokende vann med en hastighet på 2 ts. for 1 glass vann. Infusjonen plasseres i en termos i to timer. I dette skjemaet kan det gis til kjæledyr 1 glass 2 ganger om dagen, og tilsettes mat. Rosehip infusjon forbedrer stoffskiftet og forbedrer immuniteten etter vinteren. Det har også en positiv effekt på leveren og bukspyttkjertelen og har en antimikrobiell effekt. Hyster kan blandes med solbær eller rognebær.

Den høstes på forsommeren når bladene fremdeles er unge. De tørkes litt og avkok og infusjoner tilberedes. For dette helles bladene eller røttene med vann og kokes i 10-15 minutter. I store doser har hestesyre en avføringseffekt, og i små doser er den snerpende. Det forbedrer aktiviteten i tarmen til kjæledyr.

Hvis du bruker minst disse plantene til behandling av dyr, vil det være mulig å løse mange problemer knyttet til deres helse.

Anbefalt: