Hvordan Stoppe Halen Hos Hunder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Stoppe Halen Hos Hunder
Hvordan Stoppe Halen Hos Hunder

Video: Hvordan Stoppe Halen Hos Hunder

Video: Hvordan Stoppe Halen Hos Hunder
Video: Hvordan forebygge og behandle flått hos hunder 2024, April
Anonim

Docking av haler var kjent i Romerrikets dager - da ble det antatt at denne operasjonen var i stand til å forhindre rabies. Senere begynte jakthunder å klippe halene slik at de ikke skadet dem på bushen mens de jaktet. For representanter for tjeneste- og kampraser ble halene forkortet som de mest sårbare stedene i tilfelle en kamp med ulv. Og selv om denne operasjonen for mange raser lenge har mistet betydningen, og du ofte kan se en spaniel eller en Rottweiler med lang hale, foretrekker mange oppdrettere fortsatt å legge dem til kai.

Hvordan stoppe halen hos hunder
Hvordan stoppe halen hos hunder

Det er nødvendig

  • - saks,
  • - medisinsk alkohol,
  • - kaliumpermanganat i krystaller,
  • - tråd,
  • - gummi,
  • - aviser eller lyse filler

Bruksanvisning

Trinn 1

Den første og vanligste måten å forankre halen på er å beskjære. Denne operasjonen utføres når valpene i gjennomsnitt er 5 dager gamle, avhengig av rase. For mellomstore raser, som cocker spaniel, er det best å trimme halen på 4-5 dager, små rasehvalper kan vente litt lenger - til de er 5-7 dager. Men for representanter for store raser, som for eksempel Rottweiler, skal docking utføres senest 2-3 dager, ellers er det stor risiko for blodtap, til og med død.

Steg 2

Anestesi eller anestesi er ikke nødvendig, fordi valper i en alder av flere dager ennå ikke er veldig følsomme for smerte. I tillegg har ryggvirvlene bruskdensitet og kuttet leges veldig raskt. Men hvis valpen av en eller annen grunn ikke var forankret før 10 dager, kan denne prosedyren bare utføres under bedøvelse og med suturer. Men du må vente, siden hunden får anestesi ikke tidligere enn 3-6 måneder.

Trinn 3

Det er mest pålitelig å ringe en veterinær eller en erfaren oppdretter av denne rasen for omskjæring. Hvis du er trygg på dine evner og ikke er redd for synet av blod, kan du prøve det. Denne ferdigheten vil være spesielt nyttig hvis du har tenkt å avle hunder regelmessig. Du kan gå til veterinæren for første gang, se nøye hva og hvordan han vil gjøre, og gjenta det du så selv.

Trinn 4

Før du stopper, må du sende morhunden en tur eller låse den i et annet rom, fordi barna vil knirke, og hun vil bekymre seg og prøve å forsvare avkommet. Desinfiser saksen med alkohol, du kan koke dem først. Sørg for å drikke hender og bord også. Ta en valp fra "reiret" (stedet der tispen er sammen med valpene). Du kan ikke takle docking alene - du trenger noen til å holde valpen.

Trinn 5

Valpen skal plasseres på bordet med ryggen opp og peke halen mot den som trimmer halen. Det bør holdes mellom håndflatene slik at kroppen og alle lemmer er faste. Mål ønsket lengde, trekk huden til halebunnen til det ytterste. Hold halen fast mellom tommelen og pekefingeren. Klipp i en rask bevegelse. Nå må valpen snus med magen opp. Fyll såret med alkohol og dryss med kaliumpermanganatkrystaller. Se valpen på bordet i omtrent 5 minutter for å se om halen blør.

Trinn 6

Hvis alt er i orden, kan du sette babyen i en egen eske foret med aviser eller lette filler - hvis blødning åpner seg, vil du umiddelbart merke det. Hvis blødningen ikke stopper, må du stramme resten av halen nærmere såret med en tråd. I tilfelle bandasje, ikke glem å kutte tråden forsiktig etter 2-3 timer. For større pålitelighet kan du umiddelbart sy sårene. Etter operasjonen, observer valpene i en halv time, og så kan du trygt sette dem tilbake til moren.

Trinn 7

Det er også en metode for cupping med et elastisk bånd. Et gummistrikk er viklet rundt halen på ønsket sted. Du kan også pakke den rundt en fontenehett, sette hestehalen i den og skyve strikken etter behov. Valpen skal gå med henne i 2-3 dager. Blodtilførselen til halen senker og stopper, etter noen dager faller dødspissen av seg selv. Denne metoden er bra for de som er redd for blod, dessuten er det praktisk talt ingen mulighet for sepsis med denne metoden.

Trinn 8

Før du kutter, bør du måle det nødvendige antallet ryggvirvler - hver rase har sin egen standard for hale dockinglengde. Selv om veterinærer eller uerfarne oppdretter ofte bare etterlater 1-2 ryggvirvler. Så spaniels eller wirehårede pekere er igjen med en tredjedel av halelengden, en dekorativ puddel eller kerry blue terrier - halv og en Rottweiler og Doberman Pinscher bare 1-2 ryggvirvler.

Anbefalt: