Hvordan Velge Hunden Godbiter

Hvordan Velge Hunden Godbiter
Hvordan Velge Hunden Godbiter

Video: Hvordan Velge Hunden Godbiter

Video: Hvordan Velge Hunden Godbiter
Video: Praktisk info | Jon er på utkikk etter en hund | discovery+ Norge 2024, Kan
Anonim

Ofte gir hundeeiere deres kjæledyr godbiter, og belønner dem under trening og utdannelse for god oppførsel, og noen ganger bare slik. Å velge de riktige godbitene vil holde hunden sunn og glad. Delikatesser kan øke kaloriinnholdet i dietten, så mengden i hundens daglige diett skal aldri overstige 10%.

Hvordan velge hunden godbiter
Hvordan velge hunden godbiter

Crispy godbiter

En rekke smaker, former og størrelser er det som skiller harde knasende godbiter. Du må velge størrelsen på godbitene i samsvar med størrelsen på hunden. Det er bedre å dvele ved produksjonsfirmaet som produserer produkter som oppfyller kvalitetsstandarder.

Myke godbiter

Myke seige godbiter kommer også i en rekke smaker, former og størrelser. De kommer veldig godt med under trening. Under trening er det veldig praktisk å bruke små biter for å umiddelbart belønne hunden din.

Tørkede og frosne godsaker

Tørkede og frosne godbiter spesielt utviklet for hunder ligner ofte "menneskelig" mat. De kommer i en rekke smaker som kjøtt, fjærfe, sjømat eller lever. Aromaen deres forbedrer treningseffektiviteten, og det er grunnen til at disse godbitene har blitt valget for mange hundeeiere.

Tyggebein

Selvfølgelig er dette falske dyrebein. Noen ganger er de laget av maisstivelse, som lett absorberes av kroppen. Ifølge de fleste eksperter gjør tyggens spesielle tekstur dem bra for hundens tenner. De er tryggere enn naturlige bein, men eiere kan oppleve gastrointestinalt obstruksjon hvis hunden svelger godbiten. Tyggebeinet må være riktig størrelse for hundens størrelse.

Dyrben

Bein av dyr skal ikke gis til hunder, da dette fører til tannråte, problemer med mage-tarmkanalen, tarmobstruksjon. Beinene til noen dyr er skadelige for hunder, men fuglene er de farligste. Bruk spesielle tyggebein eller andre alternativer til fjærfe, svinekjøtt eller biffbein.

Griseører

Hunder er alltid glade for å spise godbiter laget av fete griseører, selv om de noen ganger blir behandlet med kjemikalier, noe som er veldig utrygt for kjæledyrets helse. Det er bedre å unngå slike godbiter, ellers vil hunden lide av fedme i fremtiden.

Råhuddelikatesser

Det anbefales ikke å dvele ved råhudbiter. De er laget av dyreskinn, som ofte behandles med kjemikalier. Konsekvensene kan være gastrointestinale problemer og andre helseproblemer hos hunden. Det er bedre å gjøre med vanlige tyggebein. Noen ganger designer veterinærer godbiter for å holde hundens tenner sunne. Men først bør du kontakte veterinærklinikken for råd fra en lege.

Behandler fra det menneskelige kostholdet

Ikke alle matvarer fra det menneskelige kostholdet er egnet for hunder. Ost, pølser, kjeks, kjeks og lignende matvarer bør unngås. Og du kan glede kjæledyret ditt med gulrøtter, epler, magert kjøtt, fjærfe og sjømat, da de kan bli veldig nyttige. Men disse delikatessene må være uten krydder og sauser. Det er strengt forbudt å gi løk, rosiner og druer til hunder, da de kan være giftige. Hvitløk kan også være farlig, så det anbefales å gi det sparsomt og bare under tilsyn av en veterinær. I veterinærklinikken kan du få svar på alle spørsmål knyttet til ernæringen til hunden din.

Kostholdssnacks

Diettmatfirmaer lager også godbiter for hunder. For å belønne hunden din mens du trener, kan du også bruke vanlig mat fra kjæledyrets diett som godbiter.

Anbefalt: