Når Kan Du Sterilisere Hunden Din?

Innholdsfortegnelse:

Når Kan Du Sterilisere Hunden Din?
Når Kan Du Sterilisere Hunden Din?

Video: Når Kan Du Sterilisere Hunden Din?

Video: Når Kan Du Sterilisere Hunden Din?
Video: Hundetips: Lær hunden å gå pent i bånd | Solplassen 2024, April
Anonim

Fra spesialistenes synspunkt forstås sterilisering som et brudd på reproduksjonsfunksjonen til dyr av begge kjønn uten fjerning av reproduksjonskjertlene, men på husholdningsnivå har definisjonen av sterilisering som fjerning av reproduksjonssystemet hos kvinner blitt løst. I dag er det den tryggeste og mest effektive metoden for å forhindre utseendet til uønskede avkom hos en hund.

Når kan du sterilisere hunden din?
Når kan du sterilisere hunden din?

Hvorfor du bør kastrere hunden din

Hvordan fungerer kattens kastrering?
Hvordan fungerer kattens kastrering?

Selv om det fortsatt er mange motstandere av operasjonen, blir kastrering av tisper brukt over hele verden for å regulere antall hunder. Selv den mest omsorgsfulle og imøtekommende eieren kan ikke være hundre prosent sikker på at kjæledyret hans ikke vil bryte båndet under østrus og ikke vil gå for å bli bedre kjent med noen av hannene.

Å dele ut en stam av mestizos er ikke en enkel oppgave, og det er ikke humant å drepe hjelpeløse nyfødte valper. Mye bedre for å forhindre utseendet.

Selve varmen er også en trist tid for eieren. To ganger i året i en måned blir han tvunget til å kjøpe spesielle undertøy til hunden slik at den ikke flekker leiligheten, mens dyret regelmessig prøver å kvitte seg med klærne det ikke trenger og gjøre sine egne hygieneprosedyrer.

Noen tispeiere velger å ikke kastrere dyrene sine, men bruker heller hormonelle medisiner for å forhindre østrus. Imidlertid har disse stoffene mange bivirkninger. For eksempel bidrar de til utseendet til cyster på eggstokkene, betennelse i livmoren, hvorpå sterilisering blir et presserende behov.

Når skal du kastrere hunden din?

hvordan du kan identifisere en Yorkie i varme
hvordan du kan identifisere en Yorkie i varme

Legene er forskjellige i alderen det er best å kastrere en hund. Noen veterinærer tilbyr slike tjenester så tidlig som fem til seks måneder, mens andre anbefaler å planlegge kirurgi etter den første østrusen, det vil si åtte til ti måneder. Sterilisering for tidlig (opptil fem måneder) er ikke ønskelig. Hos valper vokser organer aktivt, og fjerning av noen av dem kan føre til deformasjon av resten. Du kan også kastrere en voksen hund, men operasjonen anbefales ikke for eldre tisper.

Som regel utføres sterilisering under generell anestesi, og slike belastninger kan forårsake uopprettelig skade på det kardiovaskulære systemet til et eldre dyr.

Når du planlegger å registrere en hund for kastrering, fokuser ikke bare på alderen, men også på dyrets helsetilstand. Hunden din må være helt sunn. Når du arbeider med unge tisper, er veterinæren som regel begrenset til visuell undersøkelse, temperaturmåling, lytting til hjertefrekvensen. Blod- og urinprøver tas fra dyr over fem år, og EKG er gjort. Hvis du er fast bestemt på å kastrere hunden din, må du ikke forsinke operasjonen. Jo raskere du gjør det, jo raskere vil kjæledyret komme seg og begynne å leve et fullt liv igjen.

Anbefalt: