Hvordan Avle Karpe

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Avle Karpe
Hvordan Avle Karpe

Video: Hvordan Avle Karpe

Video: Hvordan Avle Karpe
Video: 40WFFC2021. Days 2 & 3. Perhokalastuksen MM 2021. Kilpailijoiden kalastusta, toimintaa & tunnelmia. 2024, April
Anonim

Karpe betraktes som en upretensiøs fisk, derfor er den flott å avle i en dam. Karpe er ganske godt tilpasset for å leve i stillestående varme vannforekomster. I små innsjøer vokser karpe mye raskere enn i store, siden mindre energi blir brukt på å lete etter mat. Så hvordan avler du riktig karpe og lager en lønnsom virksomhet av den?

Hvordan avle karpe
Hvordan avle karpe

Bruksanvisning

Trinn 1

Den mest tilgjengelige og enkle metoden for oppdrett og oppdrett av karpe er å fiske fisk med ettåringer om våren og fange dem om høsten. På dette tidspunktet har karpene nådd den salgbare massen. Hvis du ikke har mulighet til å kjøpe åringer, lager du dammen med yngel. Men dette er mye vanskeligere, da det kreves separate kategorier av dammer for avl, oppdrett og overvintring.

ild barbs hvordan å helbrede en kvinne fra en mann
ild barbs hvordan å helbrede en kvinne fra en mann

Steg 2

Den optimale temperaturen for karpeoppdrett er 20-28 grader, mens vannet skal være stillestående med en moderat mengde vegetasjon. Oksygeninnholdet i vann skal være 5-7 mg / l om sommeren, om vinteren - minst 4 mg / l. Under slike forhold og god fôring vil fisken få 5-7 gram daglig. Hvis vanntemperaturen er under 14 grader, begynner karpe å konsumere mindre mat, bevege seg lite og gå ned i vekt.

hvilken mat trenger barbs
hvilken mat trenger barbs

Trinn 3

Karpe spiser på nesten alle. Hvis du ikke har et spesielt fôr tilgjengelig, kan det erstattes med svin eller kyllingfôr. Slik mat må forhåndsledes og tilsettes vannet i form av en deig. Belgfrukter og korn er også egnet for fôring av karpe og må påføres hovent. Det anbefales å mate fisken to ganger om dagen på et bestemt sted som er spesielt spesifisert for fôring. Karpe vil huske tid og sted for fôring, maten vil ikke få tid til å sur. Mange eiere av karperfiskere ringer til og med klokken, så fisken går bedre til fôringsstedet.

fôring av karpe
fôring av karpe

Trinn 4

Ormer, små krepsdyr og insektlarver regnes som naturlig mat for karpe. Oppretthold et konstant vannstand i dammen, ønsket dybde er en meter. De mest populære karperaser for avl er: speil, skjellete, naken, lineær, ukrainsk og ramme.

voksende karpe i dammen
voksende karpe i dammen

Trinn 5

Den intensive dyrking av karpe er basert på bruk av fôrblandinger med høyt proteininnhold. Med denne metoden kan du øke antall karper, men du må gi ekstra strøm gjennom reservoaret eller luftingen. Siden forurensningen i reservoaret øker med høy tetthet av karpe, og dette medfører risiko for spredning av sykdommer. Fôrblandinger er ikke billig, så det er bedre å bruke den sammen med frokostblandinger.

Anbefalt: