Hvilke Lyder Lager Delfiner

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Lyder Lager Delfiner
Hvilke Lyder Lager Delfiner

Video: Hvilke Lyder Lager Delfiner

Video: Hvilke Lyder Lager Delfiner
Video: Relaxing Music for Stress Relief. Dolphin singing. Soothing Music for Meditation, Therapy, Sleep 2024, Kan
Anonim

Lydene som delfiner lager spiller en spesiell rolle i kommunikasjonen av disse dyrene. I sitt naturlige miljø kan en delfin for eksempel fortelle andre individer om garn, andre farer eller et sted å spise favorittmaten. Avstanden som dyret overfører informasjon over beregnes i tusenvis av kilometer. Delfinen lager mange lyder, noen av dem ser til og med ut som vakker sang.

Hvilke lyder lager delfiner
Hvilke lyder lager delfiner

Bruksanvisning

Trinn 1

Oftest lager delfiner lyder som knirker eller fløyter. Ved hjelp av en fløyte kommuniserer dyr med hverandre, ringer til ungene og følger med på spillene deres. Fløyter kan være korte og vare noen få sekunder. Hyppigheten av disse lydene kan også variere. For eksempel, hvis en delfin er i fare, avgir den en dvelende og høyt fløyte.

hvilket dyr snakker
hvilket dyr snakker

Steg 2

En av de mest interessante lydene laget av delfiner er den såkalte knitrende lyden. Dyret kan lage klikk, lyder som ligner en banke. Hvis frekvensen av klikk øker, produseres en uvanlig knitrende lyd. Forskere bemerker at delfiner banker og skraller oftest under spill eller spising.

Hvordan dyr tenker
Hvordan dyr tenker

Trinn 3

Den mest uvanlige lyden som en delfin lager er et skrik som ligner et brøl eller et skingrende hyl. Dyr skriker veldig sjelden og gjør det hovedsakelig når det er alvorlig fare.

som flaggermusen ser
som flaggermusen ser

Trinn 4

Forskere har studert delfiner i flere tiår. Det er for eksempel bevist at delfiner kan kopiere andres lyder. Så hvis et dyr hører kvinnelig latter en stund, vil det ikke være vanskelig for ham å gjenta det. På samme måte kan en delfin kopiere til og med lyden av en motorsykkel og støy på et stadion.

hvordan dyr kommuniserer
hvordan dyr kommuniserer

Trinn 5

Forskere prøver å lære delfinspråket ved å samle spesielle ordbøker og registrere deres stemmer. Takket være spesielle observasjoner har det blitt bevist at delfiner av forskjellige arter skiller seg i sitt eget sett med melodier.

Trinn 6

Det er bemerkelsesverdig at delfiner ikke lager lyder med munnen, slik det kan virke ved første øyekast. De gjør dette med bakhodet, der blåsehullet er plassert. Delfiner er veldig omgjengelige og vennlige, de reproduserer gjerne nesten hvilken som helst lyd på kommando av trenere eller trenere.

Anbefalt: