Hvordan Behandle En Hunds Rennende Nese

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Behandle En Hunds Rennende Nese
Hvordan Behandle En Hunds Rennende Nese

Video: Hvordan Behandle En Hunds Rennende Nese

Video: Hvordan Behandle En Hunds Rennende Nese
Video: Tett i nesen? 2024, Kan
Anonim

Rhinitt (rennende nese) er en spesifikk beskyttende reaksjon fra menneskekroppen og dyret (for eksempel en hund) på invasjonen av mikrober, virus og andre allergener. De irriterer neseslimhinnen og forårsaker rennende nese. Hos hunder kan en rennende nese indikere tilstedeværelsen av en rekke sykdommer.

En rennende nese hos en hund kan snakke om forskjellige sykdommer
En rennende nese hos en hund kan snakke om forskjellige sykdommer

Bruksanvisning

Trinn 1

Hos de fleste dyr er nesen den viktigste "indikatoren" for deres velvære. Og hunder er ikke noe unntak her. Temperaturen og fuktigheten i nesen indikerer indirekte visse indikatorer på kjæledyrets helse. Hovedårsaken til rennende nese hos hunder er deres plutselige overgang fra et varmt sted til et kjølig sted i lavsesongen (for eksempel vår og høst). En annen vanlig årsak til rhinitt hos hunder er inntak av noe fremmed stoff i dyrets nese som irriterer neseslimhinnen: støv, røyk, pollen, gresspartikler, etc.

Steg 2

For å redde kjæledyret ditt fra en akutt forkjølelse, må du ta det i tide. Det er flere måter å behandle forkjølelse hos hunder med påfølgende og rettidig forebygging. Dyrets nesehule bør smøres flere ganger om dagen med mentolsalve (1-2%). I tillegg kan et spesielt tilberedt "medisin" brukes til dette: det er nødvendig å lage en løsning av brus (1%) og tannin. Rhinitt hos en hund kan kureres ved å bruke streptocid tablettpulver ved ganske enkelt å blåse det inn i nesen til kjæledyret ditt. Du trenger bare å gjøre det nøye.

Trinn 3

Hvis hundens rhinitt av en eller annen grunn er startet, og tørre skorper allerede har dannet seg på nesen (som et resultat av konstant utflod), fortvil ikke og riv håret ditt ut. Først må du myke dem: for dette må du behandle tørre områder på nesen flere ganger om dagen med hydrogenperoksid (3%), og deretter rense dem. For å forhindre at tørre skorper oppstår igjen, bør du smøre hundens peri-tarmrom med vaselin.

Trinn 4

En annen tidstestet behandling for en hunds rennende nese er bruk av løk. Det er nødvendig å presse løken til juice er oppnådd, og deretter dyppe et lite stykke bomullsull i den. Denne tampongen settes inn i hundens nesebor i 10-15 minutter. For at resultatet av denne behandlingen skal lykkes, er det nødvendig å gjenta denne ubehagelige prosedyren for hunden flere ganger om dagen. Med sterke sekreter som kommer fra nesen til hunden, er det nødvendig å kjempe ved å vaske den med betebuljong.

Trinn 5

Ved akutt rhinitt hos hunden brukes følgende behandling: dyrets nese er innpodet med en furacilinoppløsning (0,1%) eller en maximidinoppløsning (0,15%). Du kan smøre kjæledyrets nesegang med oksolinsalve. Hvis det ikke var mulig å kurere en rennende nese hos hunden din på kort tid (en uke), må du søke hjelp fra en veterinær. Faktum er at dette symptomet kan indikere en alvorlig sykdom (for eksempel pest). Og det er best å begynne å behandle hunden din med en tur til veterinæren!

Anbefalt: