Hvordan Mate Vannskilpadder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Mate Vannskilpadder
Hvordan Mate Vannskilpadder

Video: Hvordan Mate Vannskilpadder

Video: Hvordan Mate Vannskilpadder
Video: Meet Lucas Torreira | Yerba Mate Tea Special 2024, Kan
Anonim

En kompetent tilnærming til å holde og mate vannskilpadder er nøkkelen til deres sunne og lange liv. Å utvikle et balansert kosthold for disse dyrene er ikke vanskelig i det hele tatt. Hvordan mate vannskilpadden riktig?

Hvordan mate vannskilpadder
Hvordan mate vannskilpadder

Bruksanvisning

Trinn 1

Det anbefales å mate vannskilpadder om dagen, etter at dyret varmer godt opp under varmelampene. Du bør vite at fordøyelsesprosessen foregår mest intensivt i vannskilpadder ved temperaturer på 30 grader og over.

mat til røde øre skilpadder
mat til røde øre skilpadder

Steg 2

Akvatiske skilpadder er rovdyr, så dyrefôr bør være grunnlaget for kostholdet. Det anbefales å mate små vannskildpadder med blodorm, tubifex og meitemark. Tørr akvariummat er også egnet. Alle skilpaddearter bør definitivt få gammarus levende eller tørket. Disse matvarene er som regel tilstrekkelige for små små skilpadder.

Store dyr krever ekstra mat. Hovedmaten for dem er biff, fjærfe, slakteavfall og fisk. Kylling og biff kan serveres rå eller kokt. Rå fisk bør mates ikke mer enn en gang i uken. Hvis du mater dyrene dine med fisk oftere, bør du holde det i kokende vann i minst et par minutter.

Du kan diversifisere menyen til kjæledyrene dine ved hjelp av snegl, skalldyr eller blekksprutkjøtt. Unge skilpadder er veldig glad i dafnier og koretra.

Om sommeren anbefales det å gi skilpaddene gresshopper, ikke-hårete larver, biller og andre insekter. Om vinteren kan levende mat avles hjemme eller kjøpes i dyrebutikk.

Store skilpadder spiser gjerne mus og frosker.

skilpadder på galapagosøyene
skilpadder på galapagosøyene

Trinn 3

Til tross for at vannskilpadder er kjøttetende, bør kostholdet inneholde vegetabilsk mat som gulrøtter, grønnsaker og frukt. Forholdet mellom kjøtt- og grønnsakskomponenter bestemmes av typen skilpadder.

hvordan man kan mate en havskilpadde
hvordan man kan mate en havskilpadde

Trinn 4

Uansett type og størrelse på kjæledyrene dine, anbefales det å styrke fôret for å opprettholde helsen. For å gjøre dette trenger du oljeløsninger av vitamin D og A. Mett gammarus med vitamin D, slipp noen dråper på den og kast den til skilpadden. Vitamin A gis på lignende måte.

hvordan du kan mate havskilpadden din
hvordan du kan mate havskilpadden din

Trinn 5

Det anbefales å mate voksne skilpadder 2-3 ganger i uken, men maten skal være rikelig. Ungdommer trenger daglig fôring.

Det skal huskes at skilpadder spiser sakte, med stopp. Fôringsprosessen tar omtrent en time. Etter denne tiden må mat som ikke er spist fjernes fra bassenget eller akvariet.

Anbefalt: