Hvordan Behandle En Papegøye

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Behandle En Papegøye
Hvordan Behandle En Papegøye

Video: Hvordan Behandle En Papegøye

Video: Hvordan Behandle En Papegøye
Video: Er du en papegøje? 2024, Kan
Anonim

Et kraftig fall i romtemperatur, det minste trekk og utilstrekkelig varmt drikkevann er de vanligste årsakene som forårsaker en sykdom som forkjølelse i papegøyer. Hvis du opplever en rennende nese, skjelving, økt døsighet og nedsatt aktivitet av papegøyen, bør du umiddelbart begynne å behandle kjæledyret ditt for å forhindre komplikasjoner.

Hvordan behandle en papegøye
Hvordan behandle en papegøye

Det er nødvendig

  • - infrarød eller vanlig bordlampe;
  • - tinktur av kamille med honning;
  • - eukalyptus og mentololje.

Bruksanvisning

Trinn 1

Flytt buret med papegøyen til et varmt sted der det ikke blir påvirket av innendørs trekk. Temperaturen i rommet skal være minst 22 og ikke høyere enn 25 grader.

behandling av forkjølelse i papegøyer
behandling av forkjølelse i papegøyer

Steg 2

Den beste medisinen for en papegøye mot forkjølelse er varme. Det vil være bra hvis du bruker en infrarød lampe. Hvis du ikke har en, kan du også behandle en papegøye med en vanlig 60-watt bordlampe.

hvordan man behandler en papegøye
hvordan man behandler en papegøye

Trinn 3

Sørg for å dekke en del av buret med en slags tett klut. Papegøyen skal kunne gjemme seg i skyggen hvis den blir varm. Lampen er i stand til å varme opp lufttemperaturen i buret opp til 33 grader.

papegøye nebb behandling
papegøye nebb behandling

Trinn 4

Plasser papegøyen i et bur og plasser en lampe minst 30 cm fra den.

papegøyer flåttbehandling
papegøyer flåttbehandling

Trinn 5

Varm papegøyen på denne måten i en time minst 3 ganger om dagen.

lag ditt eget papegøyebur
lag ditt eget papegøyebur

Trinn 6

Hell kamille tinktur med honning eller spesielle vitaminer i drikkeren i stedet for vann. Dette vil hjelpe papegøyen til å komme seg raskere.

Trinn 7

Hvis sykdommen ledsages av utslipp fra neseborene, hoste og litt tung pust, bør papegøyen også behandles med innånding, som varer 20 minutter og minst 2 ganger om dagen.

Trinn 8

Ta en tekopp, hell 5 dråper eukalyptus og mentololje i den. Hell kokende vann over alt dette i litt mer enn en fjerdedel av beholderen. Plasser den nær buret, som sammen med beholderen må dekkes med en tykk klut. Gjenta denne prosedyren i 5 dager.

Trinn 9

Etter utvinning, i ytterligere en uke, gi papegøyen spesielle vitaminpreparater, 5 dråper om dagen. De kan fortynnes i varmt drikkevann eller dryppes direkte i nebbet.

Trinn 10

Hvis behandlingen ikke hjelper og det blir lagt merke til en forverring av papegøyens tilstand, må du stoppe selvmedisineringen og gå til veterinæren.

Anbefalt: