Hvordan Behandle Ormer Hos Marsvin

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Behandle Ormer Hos Marsvin
Hvordan Behandle Ormer Hos Marsvin

Video: Hvordan Behandle Ormer Hos Marsvin

Video: Hvordan Behandle Ormer Hos Marsvin
Video: Hur man tämjer marsvin 2024, April
Anonim

Marsvin er kjæledyr som er ganske sunne og motstandsdyktige mot de fleste sykdommer. Du bør imidlertid ikke være for lys over disse luftige dyrene. Hvis marsvinet har ormer, bør denne sykdommen behandles umiddelbart.

Marsvinet
Marsvinet

Det er nødvendig

  • - suspensjon "Prazicide"
  • - preparater for ormer til kattunger og valper

Bruksanvisning

Trinn 1

Den største faren for ormer for marsvin er deres raske reproduksjon og spres i hele kroppen. Denne arten eksisterer utelukkende på grunn av næringsstoffer, med et overskudd som fullstendig dehydrering og uttømming av dyret ikke er ekskludert.

Steg 2

Utseendet til ormer i et marsvin ledsages som regel av en endring i atferd og appetitt. Hovedsymptomet på denne sykdommen er tilstedeværelsen av larver og embryoer i avføringen til dyret. I de tidlige stadiene av sykdommen kan slike endringer ikke være merkbare, men for forebygging er det bedre å regelmessig donere avføring fra marsvin for passende tester.

Trinn 3

Du kan kvitte deg med ormer i et marsvin bare ved hjelp av spesielle medisiner. Det er bedre å ikke eksperimentere eller delta i ubekreftet selvmedisinering i denne situasjonen. Ormer er parasitter som opprinnelig dukker opp i tarmen til et kjæledyr, og som så bokstavelig talt gnager gjennom veggene, beveger de seg inn i blodet. En slik kraftig aktivitet forårsaker nød og skade grisens helse.

Trinn 4

Forebygging av utseende av ormer hos marsvin må utføres en eller to ganger i året. Til dette brukes spesielle preparater, som er fritt tilgjengelige i spesialforretninger for dyr. Det vanligste middelet for alle typer ormer er Prazicid-suspensjonen. Dette legemidlet må brukes i strengt samsvar med instruksjonene.

Trinn 5

Organismer fra marsvin har individuelle egenskaper. Det er derfor, når du velger en metode for behandling av ormer, det er viktig å konsultere en spesialist. I noen tilfeller foreskriver veterinærer en kompleks behandling med spesielle medikamenter som injiseres i dyrets kropp i form av injeksjoner.

Trinn 6

Ofte foreskriver eksperter medisiner for behandling av ormer hos marsvin, beregnet på andre dyr. For eksempel for kattunger eller valper. Du bør ikke velge slike midler på egen hånd. Feil dosering kan være en dødelig feil for eieren av et furry kjæledyr.

Trinn 7

Ulike faktorer kan forårsake ormer - kontakt med et infisert dyr, svak immunitet, regelmessig spising av underkokt og forurenset mat. Marsvin er upretensiøse i pleie, men det er nødvendig å nøye overvåke rensligheten av maten og huset.

Trinn 8

Når det er smittet med ormer, trenger et marsvin ikke bare veterinærpleie, men også riktig pleie fra eieren. Dyret skal bare mates med høy kvalitet og godt vasket mat. Sørg for å gi marsvin den nødvendige mengden væske. Vannet i drikkeren bør skiftes så ofte som mulig.

Anbefalt: