Hvordan Mate En Sentralasiatiske Hyrde

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Mate En Sentralasiatiske Hyrde
Hvordan Mate En Sentralasiatiske Hyrde

Video: Hvordan Mate En Sentralasiatiske Hyrde

Video: Hvordan Mate En Sentralasiatiske Hyrde
Video: Inserting Cue-Mate® 2024, April
Anonim

Hver hund trenger et spesifikt kosthold. Behovene til Great Dane og Yorkshire Terrier er like forskjellige som deres karakter og utseende. Hvis du bestemmer deg for å ha en sentralasiatiske Shepherd-valp hjemme, ikke tro at å mate ham er en veldig enkel sak. Tross alt er en liten hund et ekte medlem av familien, og du må ta vare på den som du ville gjort et barn. Så la oss starte med en enkel: hvordan velge riktig kosthold?

Hvordan mate en sentralasiatiske hyrde
Hvordan mate en sentralasiatiske hyrde

Det er nødvendig

Tabell over næringsstoffer og vitaminer for hunder av forskjellige raser, bolle

Bruksanvisning

Trinn 1

Selvfølgelig er kjæledyrernæring mye enklere i dag enn for ti eller til og med fem år siden. Spesialmat kan enkelt kjøpes i hvilken som helst veterinærbutikk eller spesialitetsklinikk. I følge reklamene har maten absolutt alt kjæledyret ditt trenger. Dette stemmer delvis. Hvis du leter etter hundemat av virkelig god kvalitet, kan du være sikker på at kjæledyret ditt får det minste nødvendige settet med vitaminer, sporstoffer og viktige næringsstoffer fra det daglige behovet. Men dessverre forfalskes selv den høyeste kvaliteten og balansert kjæledyrmat ofte, og erstatter den med billige surrogater, som ikke bare er nyttige for kjæledyret ditt, men kan forårsake uopprettelig helseskade. Derfor, hvis du allerede har bestemt deg for å mate din sentralasiatiske gjeterhund bare med tørr ferdigmat, må du først konsultere veterinæren din og kun kjøpe produkter av høy kvalitet fra pålitelige produsenter.

Steg 2

Hvis du ikke vil risikere å kjøpe en gris i en poke, er det bedre å tilberede mat til dyret selv. Små valper trenger et spesielt kosthold, og det er nødvendig å sørge for at din gjeter vokser opp sunn og sterk fra tidlig alder. Gi små valper opp til 6 måneders alder flere ganger om dagen. For 1-2 måneder gamle babyer, bør antallet matinger per dag være 5-6, for eldre valper 3-4. Etter ett års alder bør dyret ikke spise mer enn 2 ganger om dagen. Sørg for å overvåke mangfoldet av dietten til en liten gjeter. Den skal inneholde mineraltilskudd, rå biffbein og kalsium. Det er nyttig å legge til meieriprodukter i kostholdet: kefir, yoghurt, rømme og cottage cheese, men dette fungerer ikke veldig bra for noen valper, noe som forårsaker tarmopprør. Hvis hunden din ikke får nok melkeprodukter, må du mate valpen med vanlig skolekrit eller kalsiumtilskudd.

Trinn 3

Dietten til en voksen sentralasiatiske gjeterhund må inneholde proteiner, fett og karbohydrater, samt ferskvann, frukt, grønnsaker og gress. Legg også mineraltilskudd i maten, men ikke la deg rive med, da de kan være helseskadelige i store mengder. Forsikre deg om at dyret spiser i tide og aldri gi hunden søtsaker eller bakevarer. Å mate hunden din mellom måltidene er også uønsket. Når hunden er ferdig med å spise, må du vaske bollen og fjerne matrester. Det er umulig å overfeede dyret, siden dette ikke bare påvirker utseendet, men kan påvirke helsetilstanden betydelig.

Anbefalt: