Sentralasiatiske Gjeterhund Hjemme

Innholdsfortegnelse:

Sentralasiatiske Gjeterhund Hjemme
Sentralasiatiske Gjeterhund Hjemme

Video: Sentralasiatiske Gjeterhund Hjemme

Video: Sentralasiatiske Gjeterhund Hjemme
Video: 3 волка против 2 кангалов 2024, April
Anonim

De imponerende og solide sentralasiatiske hyrdehundene er så store at det rett og slett er umulig å forestille seg hvordan man holder disse kjæledyrene hjemme. Men for fans av denne rasen er det ingen hindringer, spesielt siden Alabai i tillegg til store størrelser ikke har noen minus.

Sentralasiatiske gjeterhund hjemme
Sentralasiatiske gjeterhund hjemme

Bruksanvisning

Trinn 1

Den store størrelsen på den sentralasiatiske gjeterhunden krever visse forhold for å holde kjæledyret. Hjemmeforhold i tilfelle Alabai er nettopp forholdene til et privat hus med et godt inngjerdet område. Hvis du er klar til å tolerere en stor hund i en leilighet, betyr ikke dette at dyret vil ha det bra og det vil være sunt og lykkelig. En annen nyanse ved å holde den sentralasiatiske gjeterhunden er dens avvisning av andre dyr på dens territorium. Prøv å ikke la noen komme inn i innhegningen til Alabai.

Steg 2

Sentralasiatiske hyrdehunder har god helse og lider ikke av oppblåsthet som mange andre store raser. Men disse hundene er utsatt for dysplasi i hofte- og albueleddene, dette må tas i betraktning hvis du skal holde Alabai hjemme. Du trenger regelmessige kontroller hos en veterinær, rettidig vaksinasjon og riktig pleie og ernæring. Sentralasiatiske hyrdehunder trenger rengjøring av ørene og klipping i tide. Slike prosedyrer bør utføres oftere hvis Alabai er utsatt for allergi eller lider av en smittsom sykdom.

Trinn 3

Alabaevs frakk, som er veldig behagelig, krever ikke spesiell pleie, pelsen ser glatt og ren ut uten ytterligere hverdagskam. Skitten tørker raskt og faller av pelsen på egenhånd, og gressbladene og de små grenene danner ikke floker og blandes med ullen. Sentralasiatiske gjeterhunder smelter ikke mye, men hele året, og toppen av smelting kommer om våren. Det er tilrådelig å kamme Alabaev på gaten, og redde dyret fra det døde håret og deres husstand fra behovet for å inhalere hårvekster.

Trinn 4

Alabai er veldig tøffe og smarte hunder, derfor er de perfekte som følgesvenner for elskere av jogging og lange turer. Den sentralasiatiske gjeterhunden trenger ikke spesiell gange, behovet for frisk luft og fysiske øvelser blir fullstendig tilfredsstilt av et stort inngjerdet område - en park for hunder eller områdets område. Alabai er utmerkede vakthunder, men territoriet må være inngjerdet, ellers kan hunden stikke av og prøve å utvide grensene for sine "eiendeler".

Trinn 5

Alabai elsker gaten, så det er tilrådelig å ha en sentralasiatiske gjeterhund i et privat hus, og ikke i en leilighet. Hunder av denne rasen føler ubehag i trange rom. Eldre hunder har et spesielt behov for frisk luft. Alabai tåler kulde godt, men i varmt vær bør hunden ha tilgang til et skyggelagt område eller et kjølig rom.

Anbefalt: