Hvordan Gi En Klyster Til En Hund

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Gi En Klyster Til En Hund
Hvordan Gi En Klyster Til En Hund

Video: Hvordan Gi En Klyster Til En Hund

Video: Hvordan Gi En Klyster Til En Hund
Video: Роды Немецкой овчарки, собака рожает дома, Как помочь собаке при родах, предродовые признаки у собак 2024, Kan
Anonim

Hunder har en tendens til å dra alt i munnen som er i synsfeltet. Dessverre, når de underkaster seg denne vanen mens de går, utsetter de seg ubevisst for forskjellige tarmlidelser, noe som fører til forstoppelse og forgiftning. I dette tilfellet må dyrene få klyster. Dette bør gjøres som følger:

Hvordan gi en klyster til en hund
Hvordan gi en klyster til en hund

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg klysterstørrelse

Hvis hunden er dekorativ, noe som betyr at den er veldig liten, bør en liten gummipære brukes som klyster. For en mellomstor hund (for eksempel en puddel), er en gummipære med en kapasitet på 250-300 g egnet. For klysterbehandling av store dyr (gjeterhund, Doberman), bør du bruke Esmarch's krus, suspendert i en høyde på omtrent en meter.

hvordan man gir en klyster til en hund hjemme
hvordan man gir en klyster til en hund hjemme

Steg 2

Forbered vann for klyster

Det er bedre å bruke vann til enema kokt og absolutt avkjølt til en temperatur på 25-30C. Spesielle ønsker for vanntemperaturen i klyster kan uttrykkes av den behandlende veterinæren. Hvis klyster er av en rensende natur, kan du bruke avkok av kamilleblomster. Du kan også oppløse natron i vann i andel: en spiseskje / et glass vann.

hvordan lage et klyster for en kattevideo
hvordan lage et klyster for en kattevideo

Trinn 3

Forbered en klyster

For desinfisering må gummipæren og spissen kokes før bruk. Det er ikke nødvendig å koke Esmarchs krus; det er nok å behandle spissen på samme måte. Før du gir en klyster til en hund, smøres tuppen av en pære eller et Esmarch-krus med vaselinolje eller en fettkrem som ikke forårsaker irritasjon (for eksempel for barn). Før du setter et klyster, er det også nødvendig å slippe luft ut av klysterbeholderen. Det er enkelt: du trenger bare å slippe ut en liten mengde væske.

hunden har forstoppelse fra bein
hunden har forstoppelse fra bein

Trinn 4

Gi en klyster til en hund

Klyster for hunder må plasseres i "på siden" -posisjonen. Plasser dyret i et basseng eller badekar, fest det i liggende stilling på siden, løft hundens hale og før forsiktig, uten grov innsats, spissen inn i anusen med rotasjonsbevegelser. Innholdet må presses ut gradvis, uten å gjøre plutselige bevegelser, ettersom hunden kan bli redd, prøve å unnslippe og skade seg selv. Etter å ha fjernet klyster fra hundens anus, er det verdt å presse halen mot anusen en stund og holde den i denne stillingen i 15-20 minutter. Dette vil forhindre væske i å strømme ut.

Anbefalt: