Hvordan Helbrede Et Sår Hos En Hund

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Helbrede Et Sår Hos En Hund
Hvordan Helbrede Et Sår Hos En Hund

Video: Hvordan Helbrede Et Sår Hos En Hund

Video: Hvordan Helbrede Et Sår Hos En Hund
Video: Тайлер возвращается в больницу | Мы Дэвис 2024, Kan
Anonim

Hundeeiere står ofte overfor behovet for å behandle kjæledyrets sår. Bekjemper, faller, kutt på potene med glass og skarpe gjenstander - alt dette kan føre til skade på huden. For å raskt kunne helbrede såret, må du vite det grunnleggende om førstehjelp, som vil være nyttig for alle kjæledyrseiere.

Hvordan helbrede et sår hos en hund
Hvordan helbrede et sår hos en hund

Det er nødvendig

  • - antiseptisk;
  • -helbredende salver;
  • -bandasje;
  • -brenne;
  • - gasbind for å lage et trykkbandasje;
  • -telefon til veterinæren.

Bruksanvisning

Trinn 1

Først og fremst må såret undersøkes nøye. Hvis hunden din får slitasje, der det frigjøres en liten mengde blod, er det nødvendig å behandle skaden med antiseptisk middel (3% hydrogenperoksid eller klorheksidinoppløsning), så kan du bruke Levomekol eller Rescuer-salve på såret. For å forhindre at hunden slikker såret, må du dekke det med et bandasje.

kattepote jodnett
kattepote jodnett

Steg 2

En mer alvorlig situasjon oppstår med dype skader som kan forårsake venøs eller arteriell blødning. Hvis du ser en slik skade, må du raskt stoppe blodet. Hvis såret er på kroppen, må du påføre et trykkbandasje på det, hvis et lem er skadet, er det nødvendig å bruke en turné, trekke seg tilbake 5-7 centimeter over såret. Etter at blødningen har stoppet, må hunden føres til veterinærklinikken.

hvordan man behandler hundens ledd
hvordan man behandler hundens ledd

Trinn 3

Hvis såret er stort, må veterinæren sy det sammen. For å gjøre dette blir ull avskåret på sårfeltet, såret behandles med et antiseptisk middel og bedøvelsesmiddel, og deretter sys. Etter det må hundeeieren behandle suturen daglig som veterinæren viser og sørge for at såret ikke begynner å feste. Hvis dette skjer, må du besøke veterinæren igjen, som vil undersøke såret og om nødvendig foreskrive kjæledyret ditt et antibiotikakur.

Anbefalt: