Hvordan Helbrede Hundens ører

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Helbrede Hundens ører
Hvordan Helbrede Hundens ører

Video: Hvordan Helbrede Hundens ører

Video: Hvordan Helbrede Hundens ører
Video: Sådan plukkes hundens ører 2024, April
Anonim

Det kan være mange grunner til at en hund er bekymret for ørene, og ofte kan bare en kvalifisert spesialist bestemme dem. Men det er flere av de vanligste sykdommene i ørene hos en hund, som kan behandles av eieren av hans firbente venn.

Hvordan helbrede hundens ører
Hvordan helbrede hundens ører

Det er nødvendig

Øremiddråper til hunder, pipette, engangssprøyte med nål, intramuskulær øremiddemedisin

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du er i tvil om årsaken til at hunden er bekymret for ørene, må du kontakte veterinæren din - han vil diagnostisere og foreskrive behandling. Ikke medisinér deg selv hvis du ikke er sikker på diagnosen, hvis du ser at dyret har store smerter. I dette tilfellet kan ikke amatørytelse hjelpe, men også skade.

behandling av øremidd hos hunder
behandling av øremidd hos hunder

Steg 2

De vanligste årsakene til at en hund er bekymret for ørene er øremider, otitis media, allergier. Symptomene på disse sykdommene er veldig like - det kan sees at de plager hunden, han klør seg i ørene med poten og rister på hodet.

behandling av hoste hos hunder
behandling av hoste hos hunder

Trinn 3

Hvis en hund har allergi, kan ørene bli røde, hovne opp, og den begynner å skrape dem, noe som forårsaker sår, riper og pels som kryper ut. Behandling i slike tilfeller bør foreskrives av en lege, vanligvis et allergimiddel. Det er også viktig at du vurderer ernæringen til kjæledyret ditt, utelukker andre mulige allergener. Bare i fravær av kontakt med allergener kan det oppnås at hunden ikke lenger blir plaget av kløe i ørene.

subkutane flått hos katter
subkutane flått hos katter

Trinn 4

Det er ikke vanskelig å identifisere en øremidd hos en hund. Hvis du ser inn i auricleen, kan du se en mørk - svart eller brun plakett. Med en alvorlig lesjon begynner væske å skille seg ut fra hundens ører, og en mørk plakett kan gå utover øreklokken, som dekker templene til dyret og når øynene. Hvis dette er første gang en hund har et flått i ørene, kan du prøve å bruke øredråper som selges i hvilken som helst dyrebutikk eller veterinærapotek. De dryppes med en pipette inn i dyrets øre, klemmes med en finger, presses på lappen og masseres med rotasjonsbevegelser - som om de gnir løsningen inn i hundens hud. Denne prosedyren gjentas i flere dager - behandlingens varighet er angitt på emballasjen til flåtten.

Trinn 5

Når en øremidd dukker opp igjen hos et dyr, er det lite sannsynlig at dråper hjelper; her er det behov for mer potente midler - spesielle injeksjoner, som også gis i samsvar med veterinærens kommentar eller anbefalinger. I tillegg til behandling, må du også ta vare på dyrets immunitet - vanligvis vises øremider hos de hundene som har helseproblemer. For eksempel kan parasitter i kroppen til en hund, lopper redusere tilstanden betydelig og forårsake ulike helseproblemer.

Anbefalt: