Hvordan Behandle Oserende Dermatitt Hos En Hund

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Behandle Oserende Dermatitt Hos En Hund
Hvordan Behandle Oserende Dermatitt Hos En Hund

Video: Hvordan Behandle Oserende Dermatitt Hos En Hund

Video: Hvordan Behandle Oserende Dermatitt Hos En Hund
Video: Hundehuset med Trude & Einar: Vasker du hunden din for ofte? 2024, Kan
Anonim

Om sommeren er hunder spesielt utsatt for forskjellige hudsykdommer. Gråtende dermatitt er spesielt ubehagelig og smertefull. Men rettidig påvisning og behandling av denne sykdommen har alltid et gunstig utfall.

Hvordan behandle oserende dermatitt hos en hund
Hvordan behandle oserende dermatitt hos en hund

Hvordan ser oserende dermatitt ut hos hunder?

Å se flekker på huden til kjæledyret sitt, i tillegg til å legge merke til at hunden oppfører seg rastløst, vil en god eier ta kjæledyret sitt til veterinærklinikken. Der vil gråtdermatitt identifiseres nøyaktig og behandling vil bli foreskrevet. Men det er ikke alltid mulig å vise et dyr til en spesialist, for eksempel på ferie et sted på et gudforgitt sted. Og før du redder en hund fra gråtende dermatitt, må du sørge for at dette er det.

Akutt gråtende dermatitt kan forekomme hos enhver hund, men dyr med langt hår eller tykt underlag er mest utsatt for denne plagen.

Fokus for gråtende dermatitt ser ut som et varmt, skallet, hovent hudområde med en avrundet form, i størrelse fra 2 til 10 cm, som utskiller pus og lukter ubehagelig. Slike flekker er i de fleste tilfeller lokalisert på hodet, nær kneleddene, på sidene av kroppen. Disse sårene er veldig urovekkende for hunden, hun klør dem uendelig, slikker dem, biter dem ut. Ved disse handlingene forverrer det sykdommen, bidrar til veksten av gråtende eksem. Hvis eieren ikke griper inn umiddelbart, kan gråtende dermatitt få katastrofale proporsjoner på bare noen få timer.

Førstehjelp og oppfølgingsbehandling av hunden

Gråtende eksem er veldig smertefullt, derfor anbefales det å bedøve disse stedene før du utfører noen manipulasjoner.

Det er nødvendig å gi lufttilgang til de berørte hudområdene. For å gjøre dette, klipp håret rundt eksemet. Deretter må sårene behandles med et antiseptisk middel. Dette kan være en tinktur av johannesurt, ringblomst eller klorheksidinoppløsning. Etter det, behandle eksemet med en slags tørkemiddel. For dette er sink salve, sink pulver, talkum pulver egnet. Hvis hunden lider av alvorlig kløe, kan du gi den en antihistamin - "Tavegil", "Suprastin", "Loratadin".

I tillegg er det nødvendig å overvåke hunden, ikke å gi den muligheten til å kamme sårene. Hvis eksemet ikke leges, bør dyret vises så snart som mulig for veterinæren. Kjæledyret ditt kan trenge antibiotika for å gro. I sjeldne tilfeller kan et hormonmedisin foreskrives til hunden din.

Hvordan forhindre gråt dermatitt?

Uten å eliminere årsaken som forårsaket gråtende dermatitt, er behandlingen ubrukelig, fordi sårene vil vises igjen og igjen.

Denne sykdommen kan være forårsaket av insektbitt, spesielt lopper. Dermed manifesterer en allergisk reaksjon seg. For å unngå dette må du systematisk behandle hunden med spesielle midler for lopper og flått, minst en gang i måneden.

I løpet av malperioden, ikke vær lat til å kamme hunden, fordi gråtende dermatitt oppstår i denne perioden. Dette skyldes at de fuktige, døde hårene stikker til huden.

Årsaken til utseendet på vått eksem kan tjene som infeksjoner i ørene, analkjertelen. Det er nødvendig å se hunden i ørene oftere, og også ta ham til klinikken hvert sjette år for å rengjøre analkjertlene. Dette er en rask og billig prosedyre.

Forsikre deg om at din firbente venn ikke svømmer i gjørmete farvann. Etter turen, undersøk hunden for å se om noen tørr spikelet har satt seg fast i huden.

Gi hunden din tilstrekkelig ernæring og vitamin- og mineraltilskudd to ganger i året. Da vil dyrets immunitet være sterk, og sannsynligheten for å plukke opp en slags infeksjon vil avta.

Anbefalt: